Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучани вшанували пам'ять Лесі Українки

Присутні поклали квіти до пам’ятника поетесі.

Луцька міська рада.

Лучани вшанували пам'ять Лесі Українки

Сьогодні минає 106-та річниця від дня смерті видатної української поетеси Лесі Українки

 

З цієї нагоди на Театральному майдані нашого міста відбулася літературно-мистецька година “Вона прийшла на землю з громовиць...”. Участь у заході взяли виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, представники обласної влади, духовенство, письменники, літературознавці та громадськість міста. Священнослужителі УПЦ КП відправили панахиду поблизу пам'ятника Лесі Українці. Потому присутні поклали квіти до пам’ятника поетесі.

Згадуючи одну із найвизначніших постатей української літератури, Григорій Пустовіт зазначив: “Кожна нація має майбутнє, якщо у неї є достойне минуле. Достойне минуле - це ті генії, найкращі представники народу, які формують його духовність та національну гідність. Творчість Лесі Українки, Тараса Шевченка, Івана Франка - це крила нашої з вами духовності, які підіймають українців на нові вершини, мотивують до самоповаги та нових досягнень. Читаючи видатні твори Лесі Українки, ми стаємо кращими, міцнішими духовно. Щороку ми вшановуємо пам'ять про неї, тому хотілося б, аби наші громадяни частіше зверталися до її безсмертних творів та цінували літературне надбання Волині”.

З цієї нагоди на Театральному майдані нашого міста відбулася літературно-мистецька година “Вона прийшла на землю з громовиць...”.

Як зазначила голова Волинської обласної організації національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, пам’ять про Лесю Українку продовжує жити, її твори знаходять своє відображення у різних ситуаціях, навіть в епоху стрімкого розвитку цифрових технологій.

Також під час заходу декламували відомі твори поетеси.

У ці дні в бібліотечних закладах міста відбудуться тематичні виставки літератури, присвячені життю та творчості Лесі Українки.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради.
Telegram Channel