Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Музей волинської ікони запрошує помандрувати слідами образу Холмської Богородиці

У книзі викладені маловідомі факти

facebook. Музей волинської ікони

Музей волинської ікони запрошує помандрувати слідами образу Холмської Богородиці

Презентують монографію про втрати і порятунок

8 серпня о 15 год. чекаємо всіх бажаючих на презентації монографії Оксани Ременяки «Nigra sed Formosa: Занурена в печаль, проте прекрасна... Слідами мандрів ікони Богородиці Холмської», йдеться на сторінці музею у Фейсбук.

Гарна нагода поспілкуватися з авторкою та придбати книгу, тираж якої обмежений. Вхід вільний.

Це документально-хронологічне дослідження базується на джерельних матеріалах XVII — XVIII століть, архівних документах та публікаціях міжвоєнної преси.

Оксана Ременяка тривалий час мешкала у Луцьку, а нині працює завідувачкою відділу мистецтва новітніх технологій Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України. 2000 року разом з художником-реставратором Холмської ікони Анатолієм Квасюком та мистецтвознавцем Оленою Романюк (котра допомагала у реставрації) готувала експертну довідку про ідентичність та стан збереження ікони.

Як інформує кореспондент газети День Наталія Малімон, вже після цього експертного висновку з Києва на запрошення Волинської облдержадміністрації прибула група фахівців на чолі з відомим мистецтвознавцем Людмилою Міляєвою, яка після численних досліджень підтвердила ідентичність ікони.

Візит у музей -- гарна нагода поспілкуватися з авторкою та придбати книгу, тираж якої обмежений. Вхід вільний.

 

Telegram Channel