Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Студент поділився враженнями від «Роботи на літо»

За словами Леоніда, перші дні було непросто фізично, однак будь-які труднощі допомагав здолати колектив,

Волинський обласний центр зайнятості

Студент поділився враженнями від «Роботи на літо»

Сонячні дні з користю провів студент-історик Львівського національного університету імені Івана Франка Леонід Гурський

У перерві між іспитами та проходженням практики, хлопець шукав можливості підзаробити в рідному місті.  21 червня фахівці Волинського обласного центру зайнятості на Театральному майдані Луцька проводили акцію «Робота на літо», йдеться на сторінці центру у фейсбуці.

У базі вакансій, яких на цей час понад чотири тисячі, були пропозиції роботи, заявлені ТзОВ «Пама». Працедавець потребував офіціантів у паб «Майдан». Леонід Гурський зацікавився вакансією і вже наступного дня пішов на співбесіду. Можливості роботодавця та бажання пошукача збіглися, тож фартух – на пояс, меню – в руки і вперед по замовлення!

«Після закінчення навчального року планував попрацювати, гроші ж треба, – каже Леонід. –  Цю роботу знайшов під час акції “Робота на літо”, яку проводив центр зайнятості. Пройшов співбесіду. Вимог, відповідність яким вимагала би надможливостей, тут не було. Головне – бажання працювати», – розповідає хлопець.

Я тиждень вивчав меню, робив умовні позначки на руці, трохи записував у блокнот, поки не почав орієнтуватися в меню практично з закритими очима.

Робота вимагає постійно бути в русі, готовим спілкуватися з відвідувачами, радити страви і напої, приймати замовлення, з кожним бути привітним і запрошувати завітати ще. Тому, за словами Леоніда, перші дні було непросто фізично. Однак будь-які труднощі допомагав здолати колектив, а в «Майдані», як каже юний офіціант, він класний!

Про стосунки з колегами розповідає з посмішкою: «Тут прикольні стосунки в колективі. Наче вчора з усіма познайомився. Прийшов і кажу: я Льоня, буду з вами працювати! Ми одне одного підтримуємо, підстраховуємо, допомагаємо. Звичайно, не без жартів. Підколоти – святе діло. За літо дуже звикаєш до колег, покидати шкода. При наступній потребі в додатковому заробітку без вагань вернувся би сюди», – розповідає Леонід. А ще завдячує колективу, що тепер знає, коли святкувати день Ангела: «Тут мене дуже круто вітали з днем Ангела! Вся зміна гучно привітала і подарувала повну чашку цукерок».

«Офіціант має бути компетентним. Навіть якщо працюватимеш лише літом. Я тиждень вивчав меню, робив умовні позначки на руці, трохи записував у блокнот. Поки не почав орієнтуватися в меню практично з закритими очима. Замовлення простіше робити, підспівуючи, ходиш собі, мугикаєш якийсь мотив, а тут вже й вся кухня співає з тобою», – з позитивом ділиться враженнями від роботи студент.

«Дуже хороша, порядна, старанна дитина. Шкода буде його відпускати», – відгукується про Леоніда адміністратор пабу «Майдан» Світлана Клюц.

Волинський обласний центр зайнятості щиро бажає Леоніду плідної роботи, успішного навчання та яскравої самореалізації після закінчення університету! А поки ж – хорошого відпочинку!

Telegram Channel