Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як і де відпочиває столична еліта

Артем Ситник взяв участь у засіданні через відеозв'язок із Солом'янського районного суду міста Києва.

rvnews.rv.u

Як і де відпочиває столична еліта

У Сарненському районному суді відбулося друге засідання з розгляду адміністративного протоколу про корупцію, складеного щодо директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника за незадекларований ним відпочинок в одному з мисливських угідь на Рівненщині

Сам Артем Ситник взяв участь у засіданні через відеозв'язок із Солом'янського районного суду міста Києва.

Як повідомила   прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган, під час засідання адвокат Артема Ситника подав ряд клопотань, в тому числі про відвід головуючого судді Олексія Рижого. Як пояснив Артем Ситник, таке клопотання подавали, оскільки суддя фігурує у кримінальному провадженні про отримання хабара, йдеться на сайті rvnews.rv.ua.

- Спостерігаємо, сподіваюсь, одну з останніх фантазій нашого Генерального прокурора, - сказав підсудний. - Ця фантазія починалась з якогось міфічного мого елітного відпочинку, якісь астрономічні суми в 100 тисяч гривень…

Артем Ситник заявив, що за відпочинок заплатив сам. Однак чеків, мовляв, не зберіг. 

Зараз ми заслухали протоколи. Згідно з ними я нібито не заплатив за проживання під час свого відпочинку в сумі 25 тисяч гривень (в одному протоколі - 10 тисяч гривень, в іншому - 15 тисяч гривень).

Також Артем Ситник заявив, що за відпочинок заплатив сам. Однак чеків, мовляв, не зберіг. 

- Моя позиція: жодних правопорушень, пов'язаних з корупцією, я не чинив. Щойно було задоволено наше клопотання про заслуховування свідків на наступному засіданні. Наразі засідання перенесене на 20 серпня, - додав очільник НАБУ. 

Нагадаємо, раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що Артем Ситник "забув" заплатити за відпочинок своєї родини і друзів в одному із санаторіїв на Рівненщині: "Коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тисяч гривень, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок, або ж краще заплатити самому". 

Згідно з опублікованою інформацією, Артем Ситник відпочивав у мисливському угідді "Поліське-Сарни", що в Сарненському районі, щонайменше 5 разів у період з 2017-го по 2019 роки. Оплачував за його проживання радник члена правління фінансово-консалтингової компанії «Авангард»

Микола Надейко. Нібито кожен такий відпочинок очільника НАБУ обійшовся у 100 тисяч гривень. За словами Миколи Надейка, він оплачував відпочинок Артема Ситника безоплатно з дружніх мотивів.

На запитання журналістів: за що така щедрість? Чи, може, він що заборгував Артему Ситнику, той відповів: "Нічого йому не повинен і не зобов'язаний перед ним. Він належить до таких товаришів, яким відмовити в силу своїх життєвих принципів я не можу".

Рівненської області. До речі, мисливському угідді "Поліське-Сарни" володіє Олександр Юркевич, колишній помічник народного депутата Верховної Ради України 4 і 6 скликань, екс-керівника Державного комітету лісового господарства України Миколи Шершуна.

До речі, Микола Надейко платив не лише за проживання Артема Ситника в готелі, а й їжу і недешеві розваги. Посередником між ними був був дядько останнього Микола Клевака. Він виконував будь-які прохання Артема Ситника, замовляючи продукти і плануючи йому розваги, домовлявся з персоналом готелю про додаткове обслуговування такого поважного гостя.

Telegram Channel