Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У демілітаризованій зоні Станиці Луганської помітили бойовиків

Marian Kushnir/Радіо Свобода

У демілітаризованій зоні Станиці Луганської помітили бойовиків

За домовленостями, яких досягла тристороння контактна група, у зоні безпеки після розведення сил не можуть бути присутні представники жодної сторони конфлікту

У демілітаризованій зоні Станиці Луганської в п’ятницю, 9 серпня, були помічені двоє представників збройного угруповання у камуфляжі. Про це повідомив в прямому ефірі Радіо Донбас.Реалії кореспондент Радіо Свобода.

На рукавах ці люди мають блакитні пов’язки, схожі на знак СЦКК, однак не можуть бути представниками Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню.

На рукавах ці люди мають блакитні пов’язки, схожі на знак СЦКК, однак не можуть бути представниками Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню. Сторонами були лише Росія та Україна – Росія вийшла з Центру у 2017 році й відтоді там працює лише українська сторона.

Також залишаються нерозібраними бетонні блоки зі сторони підконтрольних Росії бойовиків – їх мало демонтувати після розведення, як були зняті укріплення з української сторони.

Однак бойовики «ЛНР» спершу проводили власне розмінування, а 6 серпня двоє представників угруповання «ЛНР» перейшли міст на українську сторонута сперечалися із головою Станично-Луганської ВЦА Юрієм Золкіним. СБУ повідомила, що не могла затримати їх, оскільки це б порушило мінські домовленості.

Telegram Channel