Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рівненські правоохоронці боролися з рекламою наркотиків у місті

Чим швидше зникне небезпечний напис – тим менше осіб потрапить у пастку наркоділків.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Рівненські правоохоронці боролися з рекламою наркотиків у місті

Копи стирали електронні адреси на фасадах будівель обласного центру.

«Телеграм-канали на стінах Рівного – це безконтактний спосіб отримання наркотовару і з цим треба боротися cпільно», – наголосив начальник управління протидії наркозлочинності поліції області Віктор Поздняков під час акції.

Він зазначив, ця проблема не є новою в усьому світі, зокрема й для Рівного. У зв’язку із вдосконаленням нових інформаційних технологій, розвитком мережі Інтернет, зловмисники почали використовувати всесвітню павутину й у своїй злочинній діяльності.  

Не будьте байдужими: помітивши напис телеграм-каналу, не чекайте чергової акції, а самостійно видаліть чи зафарбуйте його.

«Сьогоднішня чергова акція, до якої долучилася і патрульна поліція, і представники клінінгової компанії – це один із  методів профілактики наркоманії в області, адже знешкоджуючи напис, ми таким чином блокуємо подальший вихід реклами, а відтак і наркотиків до рук споживача, — підкреслив Віктор Поздняков. — Звісно, викорінити наркозлочинність в усьому світі надто скоріш за все нам не вдасться, але знизити її рівень – однозначно. Але для боротьби з цим видом злочинності варто долучитися всій громадськості, адже силами лише однієї поліції це зробити досить складно».

Тому поліцейські звертаються до жителів міста й області не бути байдужими: помітивши напис телеграм-каналу, не чекайте чергової акції, а самостійно видаліть чи зафарбуйте його. Також можна звернутися до власників будинку, ОСББ чи представників комунальних служб.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel