Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Художники замалювали пашарпані стіни міста

Головною ідеєю проекту є додання мистецької краси місту та виправлення пошарпаних стін.

Молодий буковинець

Художники замалювали пашарпані стіни міста

В Чернівцях на будинках з’являються різноманітні малюнки. Виконавцями є учасники проекту "Академії "Містомалювання". Головною ідеєю проекту є додання мистецької краси місту та виправлення пошарпаних стін

Стартував проект ще восени. Його ініціаторами стали міський голова Чернівців та Олексій Каспрук та письменници Христя Венгринюк. За кілька тижнів учасники проекту "Академія "Містомалювання" створили на стінах 30 яскравих графіті, повідомляє molbuk.ua.

 

Довгий час художниці не оприлюднювали список знаходження малюнків. Кожен охочий мав самостійно їх шукати вуличками Чернівців. Однак згодом список з точними адресами все ж був опублікований.

За кілька тижнів учасники проекту "Академія "Містомалювання" створили на стінах 30 яскравих графіті.

За словами куратори проекту "Академія "Містомалювання" художники розпочали малювання великого муралу по вулиці Міцкевича. Тут будуть зображені джунглі та різні екзотичні тварини. Крім того до проекту також приєдналися волонтери з освітньої фундації "Будуємо Україну разом". Вони спільно з чернівецьким художницями розфарбовуватимуть стіни міста.

 

Серед графіті можна побачити як звичайні зображення тварин, до прикладу котів, щурів, а й злегка нестандартні мурали, серед таких кольорові птахи, дівчина, в якої НЛО виймають мозок, та довжелезні кіт із собакою. А останнім часом почали з’являтися і вірші.

 
 
 
Telegram Channel