Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Де відпочивали й оздоровлювались влітку юні ковельчани?

На сьогодні оздоровлено понад 1723 дитини пільгових категорій.

kovelrada.gov.ua

Де відпочивали й оздоровлювались влітку юні ковельчани?

Нещодавно на відпочинок у міжнародний дитячий центр «Артек», що у Пущі-Водиці під Києвом, відправились п’ятеро юних ковельчан, а в оздоровчий центр «Молода гвардію», що в Одесі – четверо, інформує Ковельська міська рада.

З початку року там вже побували 28 школярів. Це – діти-сироти, позбавлені батьківської опіки, з інвалідністю, обдаровані та талановиті учні, з сімей учасників бойових дій, багатодітних та малозабезпечених родин.

На сьогодні оздоровлено понад 1723 дитини пільгових категорій. Цей процес триває впродовж року. Звісно, пік активності припадає на літню пору. Поліпшували своє здоров’я маленькі ковельчани як в Україні, так і за кордоном (в Німеччині, Болгарії).

З обласного та місцевого бюджетів спрямовано 200 тисяч гривень, за які придбано путівки в оздоровчі табори «Оберіг» (с.Уховецьк) та «Світязь», що розташований на території Шацького національного парку.  

За сприяння німецьких благодійників Міхаеля Хааке та Лілії Бішофф 47 дітей відпочивали у містах Вальсроде та Барзінгхаузен.

На організацію оздоровлення спрямовано кошти державного і місцевого бюджетів, благодійних організацій.

У червні нинішнього року в 17 таборах з денним перебуванням, які працювали на базі закладів загальної середньої освіти та позашкілля, цікаво і змістовно провели літні канікули понад 1600 учнів. Вони не тільки відпочивали, а й творчо розвивалися, вдосконалювали знання іноземної мови, займалися спортом, улюбленою справою. Серед них - переможці конкурсів, олімпіад, відмінники навчання, лідери учнівського самоврядування, діти пільгових категорій. З місцевої казни на забезпечення роботи таборів виділено понад 442 тисячі гривень.

Крім цього, з обласного та місцевого бюджетів спрямовано 200 тисяч гривень, за які придбано путівки в оздоровчі табори «Оберіг» (с.Уховецьк) та «Світязь», що розташований на території Шацького національного парку.

Telegram Channel