Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські фіскали працюють в бібліотеці

Можливості Електронного кабінету для громадян волинські фіскали презентували працівникам бібліотек та представникам ОТГ

ДФС у Волинській області

Волинські фіскали працюють в бібліотеці

Державна фіскальна служба України прагне максимально спростити процес спілкування з платниками податків. Окрім можливостей дистанційного спілкування для юридичних осіб, ДФС пропонує низку сервісів Електронного кабінету платника для громадян

На цьому моменті в ході тренінгу «Роль публічних бібліотек у розвитку електронного урядування» з представниками бібліотек та об’єднаних територіальних громад наголосила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

 «Кожен громадянин може зареєструватися в Електронному кабінеті, в будь-який зручний час переглянути стан розрахунків з бюджетом, подати річну податкову декларацію та навіть сплатити нараховані суми майнових податків. До речі, серед підприємців – фізичних осіб таких користувачів вже чимало. Тим паче, що для роботи в Електронному кабінеті не потрібно особливих навичок. Кожен, хто користується сучасними електронними сервісами, буде вмілим користувачем Електронного кабінету», - звернула увагу учасників заходу Олена Нікотіна.

Центр обслуговування платників, що працює при Луцькій ДПІ, можна вважати зразком того, яким чином повинен бути організований  процес надання послуг, у тому числі електронних, контролюючим органом.

Водночас начальник Луцької ДПІ Луцького управління ГУ ДФС у Волинській області Ніна Демчук поінформувала учасників тренінгу про особливості роботи Центру обслуговування платників.

«Центр обслуговування платників, що працює при Луцькій ДПІ, можна вважати зразком того, яким чином повинен бути організований  процес надання послуг, у тому числі електронних, контролюючим органом. З метою підвищення оперативності та якості надання послуг ДФС уже запроваджено  спектр електронних сервісів, основним з яких є Електронний кабінет. Впроваджені електронні сервіси активно сприяють реформуванню формату відносин між контролюючим органом та платниками, усуненню будь-яких корупційних ризиків», - зазначила Ніна Демчук.

Джерело:  Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel