Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Колках ведуть підготовку щодо створення ЦНАПу

Жителі громади отримуватимуть всі адміністративні послуги на місці.

Колківська ОТГ

У Колках ведуть підготовку щодо створення ЦНАПу

Днями керівництво та працівники ОТГ, в.о.старост та депутати селищної ради, керівники постійних комісій зустрілися з представниками Програми «U-LEAD з Європою» - регіональними спеціалістами Станіславом Ющиком та Іриною Корольчук

Насамперед,  робоча група відвідала приміщення майбутнього центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), ознайомились із питаннями організації надання адміністративних послуг.

Опісля відбулась презентація у залі засідань Колківської селищної ради, де регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою» Станіслав Ющик ознайомив учасників з умовами Програми, розповів про результати Початкової Фази та детально зупинився на Фазі Впровадження Програми. Зокрема, представник проекту зауважив, що громади, які пройшли  відбір матимуть змогу отримати такі види підтримки:

• Інституційна підтримка ЦНАП: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців;

• Матеріальна підтримка: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну/зонування ЦНАП

• Спеціальні види допомоги, що включають налаштування електронної системи керування чергою.

Колківська об'єднана територіальна громада стала переможцем четвертого раунду відбору учасників Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення / модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Під час обговорення мова йшла про єдиний відкритий простір, яким має стати сучасний ЦНАП у Колківській громаді, де кожен житель може отримати всі адміністративні послуги, а також звертали увагу на безбар’єрність  приміщень, наявність та стан вбиралень, наявність черг та завантаженість відповідних служб.

Варто зазначити, що Колківська об'єднана територіальна громада стала переможцем четвертого раунду відбору учасників Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення / модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Програма «U-LEAD з Європою» – одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Вона фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією. Програма спрямована на розширення можливостей місцевих громад для надання високоякісних адміністративних послуг для населення.

«Будемо чекати запропоновані проекти створення нашого ЦНАПу – від рекомендацій по переплануванню, ремонту, розміщення персоналу, аж до забезпечення офісною технікою, меблями, організацією віддалених місць адміністраторів по селам громади та створенню належних умов для функціонування архіву реєстраційних дій», – зазначив Олександр Палінкевич, голова Колківської ОТГ.

Джерело: Колківська ОТГ
Telegram Channel