Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Батарейки, здавайтеся! На фестивалі у Боратині збиратимуть використані батарейки

Можна впізнати контейнери для зюору використаних батарейок за написом «Батарейки, здавайтеся!».

Боратинська ОТГ

Батарейки, здавайтеся! На фестивалі у Боратині збиратимуть використані батарейки

Цьогоріч організатори заходу акцентують увагу на темі раціонального використання ресурсів та бережливого ставлення до природи

На нашій еко-локації ви зможете здати використані батарейки. Ми забезпечимо їх подальшу утилізацію через компанії Watsons та/або Епіцентр К – підприємства, які організували в Україні найширшу мережу «Батарейки, здавайтеся», йдеться на сайті Боратинської ОТГ.

Одна відпрацьована «пальчикова» батарейка, потрапляючи до загальних відходів, забруднює 400 л води або 20 м кв. ґрунту.

Батарейки містять небезпечні для людини й навколишнього природного середовища метали та хімічні речовини: свинець, кадмій, ртуть, луги, нікель і цинк. Одна відпрацьована «пальчикова» батарейка, потрапляючи до загальних відходів, забруднює 400 л води або 20 м.кв. ґрунту.

В Україні збором батарейок займаються активісти, екологічні організації та соціально-відповідальний бізнес. Більшість компаній, які збирають батарейки в Україні, насправді *НЕ* відправляють їх на переробку – зібрані батарейки опиняються на сумнівних складах чи передаються псевдо-переробникам Watsons та Епіцентр К інші.

Переробка батарейок, зібраних тут, буде чесно оплачуватись виробниками від доходів з продажу нових батарейок, як це працює у Європі. Ви зможете впізнати контейнери, які беруть участь у пілотних проектах в мережах, за написом «Батарейки, здавайтеся!».

Telegram Channel