Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Рівненщині з’явилася ще одна ОТГ

Сільські ради вже проголосували на своїх сесіях, лишилося дочекатися рішення ЦВК щодо призначення виборів.

Центр розвитку місцевого самоврядування

На Рівненщині з’явилася ще одна ОТГ

У Рівненській області створено нову об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшли населені пункти з різних районів

Цього тижня остаточні рішення про об’єднання своїх громад на сесіях прийняли Кричильська, Коростська і Великовербчанська сільські ради Сарненського району. Також до складу цієї ОТГ увійшла Городецька громада Володимирецького району, сесію в якій було проведено минулого тижня.

Тепер новоутвореній Кричильській сільській об’єднаній територіальній громаді залишилось дочекатися рішення Центральної виборчої комісії щодо призначення перших місцевих виборів.

За словами радника з питань децентралізації Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Михайла Шелепа, це вже 5-та ОТГ, створена з громад, що знаходяться в різних районах.

Наразі таким об’єднаним громадам дещо складніше вирішувати питання, пов’язані з наданням низки послуг, оскільки адміністративні межі районів досі не змінені. Однак, вже у наступному році очікується укрупнення районів. А відтак і ці перешкоди будуть зняті, сподіваються місцеві чиновники.

Наразі таким об’єднаним громадам дещо складніше вирішувати питання, пов’язані з наданням низки послуг, оскільки адміністративні межі районів досі не змінені.

Нагадаємо, що першими ОТГ на Рівненщині, які створені на межі двох районів, стали Демидівська, до складу якої ввійшли сільські громади Демидівського і Радивилівського районів, Повчанська, в якій об’єднались сільські громади Дубенського і Млинівського районів.

Крім цих шляхом приєднання сіл до міст обласного значення було створено Варашську та Острозьку об»єднані територіальні громади.

Джерело: Валентин СТАВСЬКИЙ
Telegram Channel