Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи добуватимуть бурштин на Любешівщині?

На сход зійшовся повний зал людей.

novezittya.in.ua

Чи добуватимуть бурштин на Любешівщині?

Це питання дуже непокоїть місцевих жителів

Як повідомила Любешівська газета “Нове життя”, цими днями у селі Деревок відбувся громадський сход, на якому люди сказали свою думку про наміри КП «Волиньприродресурс».

Перед присутніми виступив в.о. старости Деревківського старостинського округу Віталій Шостак, який коротко ознайомив односельчан зі звітом з оцінки впливу видобутку бурштину на довкілля, висловив свою позицію: він – проти, особливо зважаючи на те, що значна частина земель -- громадські пасовища, які офіційно перебувають у державній власності.

Люди зверталися до голови ОТГ із проханнями не допустити видобування бурштину на Любешівщині. 

Виступив і Любешівський селищний голова Олег Кух. Він запевнив: поки не почує від громади згоду, селищна рада не погодить жоден документ щодо видобутку бурштину. Повідомив Олег Іванович і те, що мав зустріч із керівником «Волиньприродресурсу» та представником облради, котрі запевнили, що зустрічатимуться з місцевими громадами, нададуть можливість ознайомитися із процесом легітимного видобутку бурштину у Маневицькому районі. Але люди зверталися до голови ОТГ із проханнями не допустити цього на Любешівщині.

На сході селян вирішили прийняти звернення до органів влади, аби донести позицію жителів Деревка щодо перспективи видобутку бурштину біля цього села. Крім того, депутат селищної ради Микола Мокіч зауважив, що і на сесії ОТГ теж повернуться до цього питання. Ухвалили селяни також рішення про участь у громадському обговоренні 29 серпня у Любешові, куди в.о. старости Віталій Шостак закликав їхати усіх охочих.

Telegram Channel