Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 36 тисяч вибухонебезпечних предметів

Тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

glavcom.ua

З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 36 тисяч вибухонебезпечних предметів

Лише впродовж минулої доби здійснено 38 виїздів, під час яких виявлено 550 боєприпасів, у тому числі 1 авіаційну бомбу

19 серпня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області, а саме  у селі Тисменичани, на відкритій місцевості біля ставка було знищено тридцять шість 76 мм артилерійських снарядів та один інший вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни, інформує ДСНС України.

Того ж дня у селі Шевченкове Долинського району на березі річки Свіча знищено одну мінометну міну, калібру 81 мм також часів Другої світової війни.

18 серпня о 10:50 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Вінницькій області знищено артилерійський снаряд калібру 76 мм. Боєприпас Другої світової війни було виявлено громадянами напередодні в обласному центрі.

Боєприпас Другої світової війни було виявлено громадянами напередодні в обласному центрі. 

16 серпня працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області знищили артилерійський снаряд калібру 100 мм часів Першої світової війни, який 15 серпня вони виявили під час технічного обстеження території в лісовому масиві села Рухотин Хотинського району.

Цього ж дня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини також знищили два вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Боєприпаси були виявлені напередодні в селах Йосипівка (76-міліметровий артилерійський снаряд) та Горінь (82-міліметрова мінометна міна) Малинського району. В обох випадках небезпечні предмети знайшли грибники на полях поблизу лісосмуг.

Днем раніше, 15 серпня, піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Хмельницькій області в спеціально відведеному місці знищили 57- міліметровий артилерійський снаряд часів Другої Світової війни, який було виявлено напередодні в Хмельницькому.

Крім того тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Так, упродовж 19 серпня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 5,22 га території та виявлено і вилучено 30 ВНП. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 36 тис. 104 вибухонебезпечних предмета, у тому числі 574 авіаційні бомби.

Telegram Channel