Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
В Копачівській ОТГ відсвяткували обжинки (Фото)

Вінок з колосків вручили очільнику громади.

Копачівська громада

В Копачівській ОТГ відсвяткували обжинки (Фото)

Етнофестиваль «Спасова борода» спрямований на відродження давніх українських традицій

19 серпня вперше в селі Кроватка Копачівської ОТГ біля мальовничого ставу відбувся перший етнофестиваль «Спасова борода». Організатори дійства подбали про те, щоб справжні українські традиції, можливо, на сьогодні, мало кому відомі, стали ближчими. З метою популяризації забутих звичаїв українського народу, учасники самодіяльних колективів продемонстрували гостям обжинковий обряд вбирання Спасової бороди, який супроводжували веселими та жартівливими піснями. На завершення звичаю – вінок з колосків вручили голові.

 

 На свято завітали поважні гості. З вітальним словом до гостей та учасників дійства звернулися Копачівський сільський голова Олександр Совтис, народний депутат України В’ячеслав Рубльов, директор Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархомюк.  

Під час дійства не було сумно: найменші гості мали змогу посмакувати попкорном, солодкою ватою та іншими смаколиками, пограти в безпрограшну лотерею.

Фестиваль продовжили виступи працівників закладів культури ОТГ, які співали народні обжинкові пісні. Під час дійства не було сумно: найменші гості мали змогу посмакувати попкорном, солодкою ватою та іншими смаколиками, пограти в безпрограшну лотерею. Для творчих та креативних – майстер клас «лялька-мотанка» провели бібліотекар  бібліотеки філії с. Уляники Людмила Соромотіна та працівник Рожищенського центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді Катерина Райниш.  На території фестивалю працювали тематичні фотозони.

 

 Всі самодіяльні колективи, які долучилися до фестивального дійства отримали дипломи.

 

 

Джерело: Копачівська громада
Telegram Channel