Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинь на 7 місці за кількістю спалахів інфекційних захворювань

Епідемічна ситуація в області, як і в Україні в цілому, є напруженою.

Волинський ОЛЦ МОЗ України

Волинь на 7 місці за кількістю спалахів інфекційних захворювань

20 серпня на нараді у Волинській обласній державній адміністрації керівник закладу громадського здоров’я Наталія Янко проінформувала про епідемічну ситуацію в області та заходи щодо її стабілізації та недопущення поширення інфекційних захворювань в області

В доповіді зазначено, що епідемічна ситуація з інфекційних захворювань  в області, як і в Україні в цілому,  на даний час є напруженою. З початку року на інфекційні хвороби  перехворіло понад 11 тисяч  волинян, або 17% населення області,  що більше на 5,42% від рівня 2018 року,  а без грипу та ГРВІ – відмічається ріст на  23%.  Перевищено загальноодержавні показники  захворюваності  сальмонельозом —  на 27%,  кашлюком  – на  19%,   кором – на 42%. На спорадичному рівні зафіксовано ріст лептоспірозу, хвороби Лайма, хронічних гепатитів В, С, менінгококової інфекції.

Волинська область знаходиться  на 7 місці за кількістю спалахів інфекційних захворювань.  За аналогічний період в області зареєстровано 53 спалахи, з них: 47 спалахів кору, 5 — сальмонельозу, 1 — стафілококове  харчове отруєння. В спалахах постраждало 422 волинянина, зокрема  329 дітей.

Перевищено загальноодержавні показники  захворюваності  сальмонельозом —  на 27%,  кашлюком  – на  19%,   кором – на 42%.

Враховуючи епідемічний сезон, найбільш  пріоритетними на даний час інфекційними хворобами залишається —  кір, гострі кишкові інфекції, особливо сальмонельоз, та  природно-вогнищеві інфекції. Загрозу епідблагополуччю населення області становлять і інші інфекції, котрі керуються засобами імунопрофілактики, зокрема дифтерія та правець.

На основі вищевказаного, з метою стабілізації епідситуації з  інфекційних захворювань, питання щодо епідблагополуччя населення винесено для заслуховування на засідання  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Джерело: Волинський ОЛЦ МОЗ України
Telegram Channel