Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині тривають консультації щодо ефективного завершення адмінреформи

Обговорили теми адмінреформи.

Волинська обласна рада

На Волині тривають консультації щодо ефективного завершення адмінреформи

На сьогодні в області діє понад 50 об'єднаних територіальних громад

За Перспективним планом розвитку територій, затвердженим обласною радою, їх має бути 73.  Між тим, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства пропонує в майбутньому укрупнити ОТГ та зупинитися на цифрі 44 громади. Чи варто це робити? Якою буде конфігурація таких укрупнень? За яким сценарієм потрібно завершувати перший етап адмінреформи на Волині, зважаючи на перпективи наступного реформування адмінустрою в Україні?

Ці та інші питання піднімалися на спільній робочій нараді керівництва представницької та виконавчої влади області за участю голови обласної ради Ірини Вахович та заступника голови ОДА Валентина Цьося.

Голова обласної ради вважає, що теми адмінреформи потрібно підходити зі здоровим прагматизмом, з врахуванням нинішніх можливостей громад та потенціалу в майбутньому. Ірина Вахович зауважує, що потрібно подбати про розвиток міст обласного значення і особливо тих, які в майбутньому будуть центрами об'єднаних районів. Тому допоки остаточних концептуальних  рішень не прийнято. Зараз  детально  аналізуватимуть ситуацію по кожній ОТГ та відбуватимуться   консультації з фахівцями різних галузей.

Голова обласної ради вважає, що теми адмінреформи потрібно підходити зі здоровим прагматизмом, з врахуванням нинішніх можливостей громад та потенціалу в майбутньому.

В результаті цієї роботи керівництво області надасть Мінрегіону України узгоджені пропозиції.

А сьогодні в облраді проходить фахова майстерня для представників обласної та районних рад  на тему «Реформа місцевого самоврядування та формування ефективної територіальної організації влади в Україні», організована Українською асоціацією районних та обласних рад. О 13.30 почнеться засідання круглого столу на тему: «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Волині. Етап перший – аналіз існуючого стану".

 

 

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel