Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волиняни сплатили 2,4 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

Волинь-нова

Волиняни сплатили 2,4 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

Це на 21,2 відсотка більше аналогічного показника минулого року

За підсумками січня-липня 2019 року на Волині сплачено 2 мільярди 382 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 21.2 відсотка більше аналогічного показника минулого року, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Оскільки саме ПДФО належить до бюджетоутворюючих платежів територіальних громад, кожен керівник місцевого самоврядування повинен вести системний діалог з працедавцями, котрі нараховують у сплачують до бюджету податок на доходи фізичних осіб з легальної заробітної плати, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Майже 1,8 мільярда гривень ПДФО з легальних доходів волинян надійшло до місцевих бюджетів, 607,7 мільйона гривень – до держбюджету.

«Майже 1,8 мільярда гривень ПДФО з легальних доходів волинян надійшло до місцевих бюджетів, 607,7 мільйона гривень – до держбюджету. Тож,  громади Волині завдяки соціально відповідальній позиції працедавців своєчасно отримують кошти для розвитку і фінансування соціально-економічних програм. Вкотре звертаємося до громадян, котрі погоджуються працювати в умовах неофіційного працевлаштування,  не допускати таких випадків. Нелегальна робота – це втрати соціальних гарантій кожним працівником і ненадходження коштів до бюджету. У цивілізованому суспільстві підприємницька та трудова діяльність повинні відповідати вимогам закону», - підсумувала Світлана Савчук.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel