Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучан навчатимуть «бачити серцем»

Після презентації у Хмельницькому з проектом ознайомляться волиняни

Поділля News

Лучан навчатимуть «бачити серцем»

Протягом двох днів, 21 та 22 серпня, у Хмельницькому обласному художньому музеї проходить інформаційно-просвітницький тренінг в рамках проекту «Бачити серцем»

Платформа ініційована обласною громадською організацією «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів».

Соціальний проект, підтриманий Українським культурним фондом, націлений на зміну ставлення громади до комунікації  з інклюзією, включає в себе низку мистецько-просвітницьких заходів.

Працівникам культурних установ області у перший день тренінгу були представлені одразу декілька дієвих практик та методик по презентації членам громади, які мають інвалідність по зору, як пізнавати візуальне мистецтво.

проект після презентації у Житомирі вже встиг побувати у Полтаві. Наступною зупинкою після Хмельницького стане Луцьк.

Голова ГО «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів» Валентина Позняк, яка сама має інвалідність по зору, зазначила, що проект після презентації у Житомирі вже встиг побувати у Полтаві. Наступною зупинкою після Хмельницького стане Луцьк.

Для запозичення потрібного досвіду, натхненники проекту «Бачити серцем» представили тренінг з аудіодискрипції, співочий опис живописних робіт Члена Національної спілки художників України, лауреата премії Лесі Українки, народного художника України Юрія Камишного. До нашого міста завітав і сам митець.

Джерело: Поділля News
Telegram Channel