Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лідер Смідинської громади  відома не тільки на Волині

Оксана Піцик: Мої люди та моя громада – ось моя партія.

Децентралізація

Лідер Смідинської громади відома не тільки на Волині

Два роки тому Оксану Піцик земляки обрали головою органу місцевого самоврядування в Смідині - громаді, утвореній із шести сільських рад Старовижівщини. За цей час вони встигли переконатися, що не помилилися у своєму виборі, повідомляє сайт «Децентралізація»

У 2015 році Оксана очолила громадську організацію в Смідині, яка була заснована для отримання гранту ПРООН з метою відновлення місцевого дитячого садка та дитячого ігрового майданчика.Потім були інші проєкти, що принесли життя і надію в сільську громаду за 500 км від столиці. А через два роки жінку обрали головою Смідинської ОТГ. До речі, в 2018 році всього лиш 17% органів місцевого самоврядування очолювали жінки.

У мешканців є доступ до медпункту, школи для дітей віком до 16 років, а також пошти, банкомату та поліцейського відділку.

За цей час уже багато зроблено. Бюджет громади зріс до 20 млн грн, 4,5 млн з яких-- від власних доходів, здебільшого з оренди земель. У мешканців є доступ до медпункту, школи для дітей віком до 16 років, а також пошти, банкомату та поліцейського відділку.

Громада дбає про благоустрій сіл. Нещодавно у Смідині були облаштовані спортзал під відкритим небом, дитячий майданчик, у планах - територія з альтанками та зонами для пікніка. Чимало зроблено і в інших селах громади.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel