Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Запрошують на онлайн-прогулянку по Рівному

Пройтися містом можна віртуально

Інфо.місто

Запрошують на онлайн-прогулянку по Рівному

У цьому обласному центрі створюють віртуальні повітряні 3D-тури різними локаціями на мережі «Google Maps»

Зйомки проводять квадрокоптером.  Відтак на таких фотознімках будуть зображені основні об`єкти Рівного, в тому числі й історичні будівлі.

Говорить фотограф Сергій Гупаленко: «Придбати квадрокоптер мені допомогли в рівненському магазині «Bigggsale». Відтак і розпочався масштабний проект з оцифровування міста. Наразі вже проведено відповідні роботи на вулицях Макарова, Данила Галицького, в мікрорайоні «Північний». Найближчим часом буде оцифроване усе місто». 

Самі 3D-тури є розширеною функцією «Google Streer View», яка дозволяє домогтися більшого ефекту присутності, ніж за звичаної 360-градусної зйомки.

Відтак, не виходячи з дому, можна буде прогулятись містом у віртуальному режимі. А ще така прогулянка дозволить охопити велику аудиторію і спонукати глядачів ще не раз відвідати місто. Технологія, яку використовують для оцифрування, додає ефект присутності.

- Самі 3D-тури є розширеною функцією «Google Streer View», яка дозволяє домогтися більшого ефекту присутності, ніж за звичаної 360-градусної зйомки, - каже Сергій Гупаленко.- Знімки, а їх зроблено аж 26 за допомогою панорамної зйомки, потім зшиємо у фотосфери.

Відтак, переходячи з однієї сфери в іншу, користувачі зможуть переміщатися у просторі.

Завершити оцифровування Рівного планується до кінця цього року. Віртуальний тур буде проходити по основних магістралях Рівного. Швидше за все цими магістралями будуть тролейбусні маршрути.

 Валентин Ставський

Telegram Channel