Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
А вам слабо перепливти Світязь?

Такій сміливій компанії не лише Світязь, а й моря підкоряються.

Фото з архіву Олега АРТЮХА.

А вам слабо перепливти Світязь?

Спостерігаючи за насиченими подорожами та екстремальним способом життя свого однокласника Олега Артюха, щоразу дивуюся: це ж треба так любити цей світ, щоб встигати підкорювати вершини гір, милуватися краєвидами десь у Чилі, знайомитися з племенами у Танзанії, проїхатися дорогою смерті у Болівії, пробігати марафони і перепливати водойми в Туреччині, Італії, США, Україні…

Світлини, які викладає Олег у фейсбуці, не просто красиві, а розповідають про те, що звичайний сільський хлопець із Кримного Старовижівського району ні дня не проживає без втілення своєї мрії. І від того щасливий. У Києві він спеціалізується на розробці та підтримці платформи для забезпечення комп’ютеризованих ігор. Захоплюється професійним фото та подорожами, плаванням та бігом, володіє кількома іноземними мовами. У липні взяв участь у запливі через протоку Босфор у Стамбулі та подолав шестикілометрову дистанцію за 1 годину 27 хвилин. А нещодавно Олег вирішив перепливти Світязь.

«Якось перед напівмарафоном у Дніпрі я подумав: а що ще таке цікаве зробити, щоб було і нелегко, і оригінально, і приємно одночасно? І придумав, що добре було б перепливти озеро Світязь у довжину. У новинах кажуть, що воно значно обміліло. От вирішили перевірити. Від ідеї до реалізації — 2,5 місяця.

Дякую чудовій компанії напарників і напарниць: Саші Бондаренку та Oлесі Шедловській, Марині Хромик за допомогу в організації, ну і, звісно, клубу DIVE IT та Сергієві Бойку за те, що берегли нас у воді. Було круто», — пише Олег у фейсбуці.

Людмила ВЛАСЮК.

 

Коли люди дякують за працю…

Ім’я Марії Олексіївни Карпінської добре відоме не лише в Нововолинську. Уже понад 20 років вона очолює осередок (єдиний в області!) Суспільної служби України

Від імені нововолинців Марію Олексіївну Карпінську привітав Андрій Сторонський.
Від імені нововолинців Марію Олексіївну Карпінську привітав Андрій Сторонський.

 На рахунку цієї громадської організації чимало добрих справ, зокрема тих, які стосуються життя неповносправних та малозабезпечених. П’ять днів на тиждень такі люди поважного віку та діти з неблагополучних сімей отримують безкоштовні обіди. Не раз осередок ставав місцем проведення виставок талановитих нововолинців, яких доля прикувала до інвалідного візка, зустрічей із цікавими людьми, котрі пройшли гулаги, відстоюючи незалежність держави.

А днями урочисто вшанували берегиню Суспільної служби, яка відзначила 80–літній ювілей. Марію Олексіївну привітав перший заступник нововолинського міського голови, секретар ради Андрій Сторонський. Він подякував їй за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток організації, вручив Подяку міського голови, квіти і подарунок. До речі, за успішну благодійну роботу Марія Карпінська нагороджена орденом Княгині Ольги III ступеня та грамотою Світової ради Суспільної служби.

Алла ЛІСОВА.

 

Найближча магнітна буря очікує українців

з 31 серпня до 2 вересня, пік якої приходиться на перший день осені.

Сила магнітної бурі сягатиме першої категорії, тому її вплив на людей буде незначним.

 

30 серпня

Сонце (схід — 6.28, захід — 20.10, тривалість дня — 13.42).

Місяць у Леві, Діві. 28–29–1 дні Місяця.

Іменинники: Уляна, Мирон, Павло, Лев, Пилип.

31 серпня

Сонце (схід — 6.29, захід — 20.08, тривалість дня — 13.39).

Місяць у Діві. 1–2 дні Місяця.

Іменинники: Макар, Георгій, Денис, Уляна.

1 вересня

Сонце (схід — 6.32, захід — 20.03, тривалість дня — 13.31).

Місяць у Діві, Терезах. 2–3 дні Місяця.

Іменинники: Андрій, Тимофій, Геннадій.

2 вересня

Сонце (схід — 6.34, захід — 20.01, тривалість дня — 13.27).

Місяць у Терезах. 3–4 дні Місяця.

Іменинники: Самійло, Віктор, Максим, Світлана.

3 вересня

Сонце (схід — 6.35, захід — 19.59, тривалість дня — 13.24).

Місяць у Терезах, Скорпіоні. 4–5 дні Місяця.

Іменинники: Корнилій, Петро, Тадей, Олександр.

 

«А вже вночі навшпиньки ходить осінь і полум’я жоржин задмухує садам»

Помічаємо й ми її сліди разом із поетесою Ліною Костенко. 30 серпня, від дня пам’яті святого Мирона пресвітера, починається осінній листопад: першою скидає лист береза, за нею — липа, в’яз, черемха… Якщо вранці цього дня туман і роса, то погода до вечора буде гарною

А за прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк, 30 серпня — мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер південно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 12—17, удень — 25—30 градусів тепла. 31 серпня, 1 вересня — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно–східний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 12—17, удень — 25—30 градусів тепла. 2 вересня — мінлива хмарність, місцями невеликий короткочасний дощ. Вітер південно–східний, 3—8 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 12—17, удень — 26—31 градус тепла. 3–го — мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно–східний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 11—16, удень — 23—28 градусів тепла.

Температура води у річці Стир — 22, в озері Світязь — 20 градусів.

У Рівному кінець серпня і початок вересня будуть сонячними. Температура повітря протягом тижня — від 17 до 28 градусів тепла.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel