Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У РНБО протестували оновлену ракету «Вільха-М»

Невдовзі така зброя може з'явитися в украънському выйську!

Volodymyr STRUMKOVSKIY

У РНБО протестували оновлену ракету «Вільха-М»

Це глибока модернізація радянської РСЗВ 9К58 «Смерч» з коректованим боєприпасом

На півдні Одещини, в районі населеного пункту Лебедівка, у п'ятницю успішно проведено випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М».

Про це повідомляє сайт «Укрінформ» з посиланням на сайт РНБО.

РНБО ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

«30 серпня на півдні Одеської області відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження. Стрільби модернізованими ракетами «Вільха-М» завершені успішно», - зазначив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос після завершення випробувань.

За його словами, РНБО ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

«Вільха-М» - розробка конструкторів підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво зазначених ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом. Максимальна дальність польоту ракети - 130 кілометрів.

Як повідомлялося, відповідно до сповіщень NOTAM A2762/19 та A2761/19 у п’ятницю та суботу (30 та 31 серпня 2019 року) відбуватимуться ракетні пуски на півдні Одеської області. В цей час буде обмежено доступ до мисів Калфа і Льодники та 1-10 кілометра морської коси від населеного пункту Лебедівка Татарбунарського району.

До ракетних стрільб України на півдні Одеської області Росія підготувала провокацію з метою ускладнення чергового етапу випробувань вітчизняних ракетних комплексів. Зокрема, було перекрито на час ракетних стрільб прилеглу до району пусків морську ділянку у Чорному морі.

Telegram Channel