Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Луцька рада наполягає: Завокзальний ринок має діяти з дотриманням протипожежних норм

Розташування окремих торговельних рядів базару і надалі залишається небезпечним

volynnews.com

Луцька рада наполягає: Завокзальний ринок має діяти з дотриманням протипожежних норм

Про закриття нема мови

Міська рада не ініціює закриття ринку, але виступає за приведення його у відповідність до протипожежних норм: надали офіційну відповідь на електронну петицію проти начебто закриття Завокзального ринку. Як інформують "Волинські Новини", 
353 голоси набрала петиція Бориса Гайди, у якій автор стверджує, що у разі закриття ринку під загрозою залишитись без робочого місця опиниться велика кількість людей, постраждати може близько п’яти тисяч осіб – це підприємці, продавці, а також члени їх сімей.

У відповіді від 28 серпня за підписом секретаря міської ради Григорія Пустовіта йдеться про те, що питання ринків міста, їх невідповідність протипожежним нормам розглядалися на засіданнях обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де зобов'язано міські об'єкти масового перебування людей привести у відповідність до діючих протипожежних норм.

«Завокзальний ринок щороку перевіряється фахівцями Луцького міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області, де про необхідність усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки керівникам правління Волинської обласної спілки споживчих товариств вручались відповідні приписи від 4 липня 2016 року №119 та від 16 липня 2018 року №220.

Окремі недоліки були усунуті, проте стан справ не покращується, так місця розташування окремих торговельних рядів і надалі залишаються небезпечними, що несе загрозу життю і здоров'ю мешканцям міста, зокрема через проходження газопроводу, або відсутність проїздів для пожежної техніки та відсутність протипожежних розривів та інше.

Міська рада не ініціює закриття Завокзального ринку, але ми за приведення його у відповідність до протипожежних норм», - повідомляють у міськраді.

Невиконання протипожежних заходів може призвести не лише до значних матеріальних збитків, але й ставить під загрозу життя та здоров’я людей, які перебувають на території та об’єктах ринку.

Міська рада не ініціює закриття Завокзального ринку, але ми за приведення його у відповідність до протипожежних норм. Збереження життя і здоров'я мешканців нашого міста є і завжди буде залишатись пріоритетним завданням керівництва міста та депутатського корпусу міської ради», - повідомляють у міськраді.

Telegram Channel