Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
6 мультифункціональних майданчиків для ігрового спорту збудують на Рівненщині

Це будуть абсолютно нові майданчики, збудовані з «нуля», або ж реконструйовані з вже існуючих.

rivne.media

6 мультифункціональних майданчиків для ігрового спорту збудують на Рівненщині

Споруди з’являться у містах Рівне, Дубно і Костопіль, а також у Крупецькій, Шпанівській і Радивилівській ОТГ

Їх відібрала обласна конкурсна комісія. Це будуть абсолютно нові майданчики, збудовані з «нуля», або ж реконструйовані з вже існуючих. Найголовніше те, що вони будуть мультифункціональними, а також адаптовані для занять 4-ма і більше видами спорту.

– Ми і надалі продовжуємо працюємо над поліпшенням спортивної інфраструктури області, - наголосив заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр Корнійчук. - Це один з наших пріоритетів. Усі майданчики будуть облаштовані на території навчальних закладів, спортивних шкіл, у парках культури і відпочинку. Їх розташування максимально сприятиме залученню якомога більшої кількості людей до занять спортом. Важливо, що споруди будуть доступними і для маломобільних груп.

Це один з наших пріоритетів. Усі майданчики будуть облаштовані на території навчальних закладів, спортивних шкіл, у парках культури і відпочинку. Їх розташування максимально сприятиме залученню якомога більшої кількості людей до занять спортом. 

До речі, Рівненська область отримала 5,5 мільйона гривень з Державного бюджету. Кошти буде спрямовано на будівництво нових мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту або реконструкцію чи модернізацію існуючих спортивних майданчиків у мультифункціональні у рамках виконання Державна програма міністерства молоді і спорту України.

Аби отримати кошти, громади повинні були виконати низку вимог, розроблених і затверджених офіційним урядовим документом. Зокрема, споруда повинна мати незадовільний стан і належати до комунальної власності громади. А головне – бути доступною для занять ігровими видами спорту для різних груп населення.

Окрім того, громадам необхідно відвести земельні ділянки під забудову і забезпечити співфінансування в обсязі не менше половини вартості об’єкта з місцевих бюджетів. Ще однією обов’язковою умовою є наявність відповідних документів – проекту та експертизи об’єкта будівництва чи реконструкції.

Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel