Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Турійщині  обговорили проблему профілактики серцево-судинних захворювань

turadm.gov.ua

На Турійщині обговорили проблему профілактики серцево-судинних захворювань

Головний лікар Турійської ЦРЛ доповів про виконання заходів по запобіганню, лікуванню серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань

Цими днями Петро Мефодійович Мельничук, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Турійська центральна районна лікарня» на нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району доповідав про виконання заходів по запобіганню, лікуванню серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань у районі, інформує Турійська РДА.

Проблема серцево-судинних захворювань залишається надзвичайно гострою. Кожен 10-й хворий з гіпертонією помирає в працездатному віці.

Зі слів Петра Мефодійовича, проблема серцево-судинних захворювань залишається надзвичайно гострою. Кожен 10-й хворий з гіпертонією помирає в працездатному віці. Із запровадженням програми «Доступні ліки» ситуація дещо покращилась, оскільки на придбання гіпотензивних препаратів потрібен рецепт, і це зумовлює звернення хворих до сімейних лікарів.

Діагностика серцево-судинних захворювань, з використанням сучасних методів обстеження -- коронарографії, ангіографії --дає змогу вчасно виявити недугу, запобігти інфарктам та інсультам. Лікарі райлікарні постійно проводять саносвітню роботу з жителями.

Telegram Channel