Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У Білорусі пояснили закриття кордону з Україною

У Білорусі кажуть, що країна не закриває пункти пропуску з Україною, а навпаки, їх удосконалює та розвиває.

24 канал

У Білорусі пояснили закриття кордону з Україною

Олександр Лукашенко нещодавно заявив, що закрив "наглухо" кордон з Україною через величезний "потік зброї"

У Білорусі кажуть, що країна не закриває пункти пропуску з Україною, а навпаки, їх удосконалює та розвиває.

Держсекретар Радбезу Білорусі Станіслав Зась зазначив, що влада країни анонсувала посилення охорони на кордоні з Україною для недопущення нелегального ввезення зброї, пише "Інтрефакс-Україна", передає 24 канал.

З початку 2019 року на кордоні з Білоруссю прикордонники виявили майже 38 одиниць зброї.

"Ми раді всім гостям, які приходять з добрими намірами", – сказав Зась. Однак держсекретар наголосив, що є й ті, хто приходить з "неправомірними намірами", саме проти них й укріплює кордон Білорусь.

Мінськ враховує ризики, які зараз є в Україні.

- Скільки тисяч одиниць зброї у вільному доступі? Адже ця зброя десь гуляє. По-друге, і у нас є люди, які хотіли б скористатися цією зброєю і отримати її. Ми повинні жорстко запобігати таким намірам. У нашу країну зброя потрапляти не повинна, – заявив чиновник.

Зауважимо, що Державна прикордонна служба України фіксує зменшення кількості спроб незаконного переміщення зброї на кордоні України з Білоруссю.

Усього з початку 2019 року на кордоні з Білоруссю прикордонники виявили майже 38 одиниць зброї. Це на понад 40% менше ніж за аналогічний період минулого року. При цьому 20 одиниць виявленої зброї намагалися провезти саме в Україну.

Telegram Channel