Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянам пропонують зустрітися з живими класиками

Приходьте – буде цікаво!

tOrange.biz

Волинянам пропонують зустрітися з живими класиками

Найближчої неділі, 8 вересня, у шахтарському місті вперше відбудеться велика літературна подія – книжкова толока «Нововолинськ читає»

Ініціатори проведення заходу - працівники Нововолинської централізованої бібліотечної системи на чолі з великим ентузіастом, надзвичайно творчим керівником Світланою Кухарук. До слова, організатором такої, вже всеукраїнської, акції стала директорка книгарні, голова громадської організації «Книжкова толока» з райцентру Миколаєва сусідньої Львівщини Любов Хомчак, завдяки якій зустрічі з майстрами слова відбулися у десятках міст різних областей.

На книжкову толоку завітає більше 75 письменників літературознавців, громадських діячів та народних майстрів з Києва, Черкас, Умані, Івано-Франківська, Рівного, Луцька, Львова та з інших міст України.

Отож, книжкова толока в Нововолинську, відкриття якої планується на 13.00, збереться на Майдані Незалежності. Там і розміститься головна сцена. Сюди цього дня завітає більше 75 письменників літературознавців, громадських діячів та народних майстрів з Києва, Черкас, Умані, Івано-Франківська, Рівного, Луцька, Львова та з інших міст України. Загалом, до участі в заході зголосилися представники мистецької еліти з 25 міст.

На книжковій толоці ви зможете поспілкуватися із справжніми сучасними літературними корифеями, яких вже сьогодні по праву можна вважати живими класиками. Гостями Нововолинська будуть Мирослав Дочинець, Володимир Шовкошитний, Надія Гуменюк та Володимир Лис, Марія Ткачівська, Марина Павленко,Василь Габор, Влад Якушев та багато інших.

Як зазначила директор Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук, у програмі масштабної духовно – культурної акції – творчі зустрічі, читання, автограф-сесії з письменниками, майстер-класи, ярмарок-продаж книжок. Працюватиме шість локацій. На бульварі Шевченка у районі ЗОШ №4 працюватиме містечко майстрів і дитяча сцена. У центральній міській бібліотеці заплановано три зустрічі з письменниками, а у малому залі Палацу культури – чотири. Зокрема, там відбудеться дискусія «Мовно-культурний форпост в Україні» та зустріч із непересічною особистістю - українським письменником, літературознавцем, упорядником серії «Приватна колекція» - Василем Габором.

Telegram Channel