Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рівному відкрили перший інклюзивний майданчик

Це вже 6-й проект, реалізований для діток «Клубом Ротарі Рівне».

Прес-служба Рівненської міськради

У Рівному відкрили перший інклюзивний майданчик

Гойдалка з пандусом, стіл-пісочниця і карусель з місцем для візочка стали частиною інклюзивного майданчика для дітей з інвалідністю, що з’явився в обласному центрі

Унікальний майданчик, створений спеціально для гри діткам з особливими потребами, відкрили у міському парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка.

Обладнання для майданчика і матеріали для покриття надали «Клуб Ротарі» (м. Рівне) і «Ротарі клуб «Кліб Еллістон» (Канада). Облаштуванням майданчика займалось міське об’єднання парків культури і відпочинку.

Такі місця у Рівному – вкрай потрібні. Адже саме тут діти з особливими потребами зможуть бавитись поруч зі звичайними однолітками і не бути від них ізольованими. 

Вартість проекту – 150 тисяч гривень.  Його реалізовували протягом 3-х місяців.

- Деякі елементи майданчика призначені і для звичайних діток. Однак в основному він створений для гри діток на візочках. Я дуже рада, що таке місце тепер є у Рівному. Сподіваюсь, що їх кількість зростатиме, - заначила президент «Рівне Ротарі Клубу» Ольга Новицька.

 

 Першими випробували гойдалки і каруселі діти з особливими потребами, які займаються в центрі при громадській організації «Погляд».

Як зазначила її керівниця Олена Корсун, такі місця у Рівному – вкрай потрібні. Адже саме тут діти з особливими потребами зможуть бавитись поруч зі звичайними однолітками і не бути від них ізольованими. 

До речі, це вже 6-й проект, реалізований для діток «Клубом Ротарі Рівне». Раніше їх було втілено у Великомежиріцькій школі-інтернаті для дітей з легкою розумовою відсталістю, що в Корецькому районі, Тучинській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті (Гощанський р-н), дитячому протитуберкульозному санаторії «Новостав» з активною формою туберкульозу (Рівненський р-н), реабілітаційному центрі обласної дитячої лікарні, Рівненській міській дитячій лікарні.

Довідково: «Rotary International» — об'єднання клубів, відомих як «Rotary Club»,   розміщених у різних країнах світу. «Ротарі-клуби» — нерелігійні і неполітичні благодійні організації, відкриті, для усіх, незалежно від національної чи расової приналежності, віросповідання і політичних поглядів. У світі налічується майже 34 тисячі   клубів і понад 1 220 тисяч учасників.

  Валентин Ставський.

Telegram Channel