Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
У Луцьку покажуть виставу про Анну Київську та її доньку

На прес-конференції йшлося, що за винятком Києва, Луцьк – перше українське місто, де покажуть виставу.

Сергій НАУМУК

У Луцьку покажуть виставу про Анну Київську та її доньку

У виставі «Едігна. Донька Анни Київської і Генріха І» гратимуть Ірма Вітовська та Анастасія Блажчук

У рамках святкування Дня міста сьогодні о 19,30 на Театральній площі пройде вистава. І не проста.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт охарактеризував її як творчу мистецьку подію, яка нагадує, що ми маємо насичену історію, якою можна пишатися та потрібно популяризувати. Він переконаний, що вистава цілком вписується у слоган "Луцьк – приємне відкриття", адже вона й сама стане приємним відкриттям.

Ще б пак. Якщо текст пише Олександр Ірванець, якщо за постановку береться Федір Баландін, костюми готує Алія Меженіна, грають Ірма Вітовська та Анастасія Блажчук, а за сценою звучать голоси Євгена Нищука, Остапа Ступки, Федора Стригуна та Тараса Компаніченка, то така вистава вже заряджена на успіх.

За її словами, Луцьк органічно вплітається у цю історію. Адже шлях Анни Київської у Францію пролягав і через наше місто. 

Ірма Вітовська каже, що Україні не вистачає майданного театру, який є не стільки театром, як перфомансом, не стільки концертом, як драмою. За її словами, Луцьк органічно вплітається у цю історію. Адже шлях Анни Київської у Францію пролягав і через наше місто.

– Вистава надважка. Бо вона ідентично передає те, що відбувається сьогодні, війну, яка триває. Битися мечем, говорити монолог та спілкуватися з неживими голосами – важко, – зізнається Анастасія Блажчук. – Йде картинка, яка відображає текст, одночасно доводиться грати. Це все має бути синхронно. І так – 50 хвилин. 

 НА прес-конференції йшлося, що за винятком Києва, Луцьк – перше місто, де грамитуть виставу.
Федір Баландін, Григорій Пустовіт, Ірма Вітовська та Анастасія Блажчук переконані, що лучанам вистава сподобається.

Шлях Анни Київської з Києва у Францію.
Шлях Анни Київської з Києва у Францію.

P.S. Хто хоче взяти автограф в Олександра Ірванця, шукайте його поблизу дитячої залізниці. Письменник проговорився, що хоче поблукати там.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel