Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Гощі обстежують технічний стан садиби Валевських

Це єдина в області будівля в стилі Шале межі 18-го-19-го століть

UA: Рівне

У Гощі обстежують технічний стан садиби Валевських

Будуть реставрувати

У Гощі обстежують технічний стан будинку Ленкевичів, більш знаного як садиба Валевських. Щоб у подальшому замовити проєктну документацію для її реставрації. Про це повідомив голова селищної ради Микола Панчук, інформує  UA: Рівне.

 "Поки що робиться технічне обстеження споруди, щоб ми бачили, що там можна, чого не можна зробити. Після того, як ми будемо мати перший аналіз, будемо говорити про проєкт. Але не чекаємо, подаємося на різні європейські проєкти і сподіваємося отримати грант", – розповів голова Гощанської селищної ради Микола Панчук.

Саме у цій селищній раді на балансі наразі перебуває єдина у області будівля в стилі Шале межі 18-го-19-го століть. І вона є пам’яткою місцевого значення. Півтора роки тому задля відновлення садиби при Гощанській селищній раді відкрили благодійний рахунок. Завдяки цьому вдалося назбирати понад 50 тисяч гривень, – зазначив Микола Панчук. І цю суму, з його слів, скерували на обстеження стану будівлі. Отримати усі технічні характеристики планують до кінця вересня.

 "Поки що робиться технічне обстеження споруди, щоб ми бачили, що там можна, чого не можна зробити. Після того, як ми будемо мати перший аналіз, будемо говорити про проєкт. Але не чекаємо, подаємося на різні європейські проєкти і сподіваємося отримати грант. Щоб бути поступовим, після того, як ми завершимо першу стадію в цій роботи, запросимо реставраторів, які вже приїжджали. І тоді будемо вже говорити про суми і роботи, які там будуть робитися, але, власне, це є сотні тисяч гривень", – розповів голова Гощанської селищної ради Микола Панчук.

Telegram Channel