Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Володимир-Волинська птахофабрика закликає приєднатися до петиції про заборону антибіотиків у с/г

В Україні ринок чистої від антибіотиків курятини оцінюють лише у 2%

agronews.ua

Володимир-Волинська птахофабрика закликає приєднатися до петиції про заборону антибіотиків у с/г

ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (Волинська обл.), що входить до групи компаній Openmind, закликає приєднатися до розміщеної на сайті президента України петиції про заборону і відмову від використання антибіотиків у сільському господарстві, повідомляє Інтерфакс.

"Досвід засвідчує можливість виробництва без використання антибіотиків. Воно не потребує суттєвих інвестицій, але потребує серйозних змін бізнес-процесів, стандартів, а також внутрішньої дисципліни компаній до заходів, які необхідно впроваджувати", - сказав гендиректор CEO ГК Openmind Олексій Коваленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він акцентував увагу на тому, що відмова від використання антибіотиків у сільському господарстві, зокрема у виробництві курячого м'яса, неможлива без відповідної державної підтримки і змін до законодавства.

"Закликаємо всіх цю петицію підтримати, щоб вона набрала 25 тис. голосів і стала обов'язковою для розгляду", - підсумував він.

"Досвід засвідчує можливість виробництва без використання антибіотиків. Воно не потребує суттєвих інвестицій, але потребує серйозних змін бізнес-процесів, стандартів, а також внутрішньої дисципліни компаній до заходів, які необхідно впроваджувати", - сказав гендиректор CEO ГК Openmind Олексій Коваленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами Коваленка, в Україні ринок чистої від антибіотиків курятини оцінюється поки що лише у 2%.

ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" - українсько-голландське підприємство, входить до п'ятірки найбільших виробників курячого м'яса в Україні, займаючи близько 6% ринку. До інфраструктури птахофабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 майданчиках із вирощування птиці, забійний цех і комбікормовий завод, а також землі для вирощування кормів. Підприємство має сертифікат ISO 2200:05 та реалізує принципи HACCP у виробництві сировини та готової продукції.

Наприкінці 2017 року птахофабрика випустила на український ринок унікальний продукт - куряче м'ясо без антибіотиків і стимуляторів росту під брендом "Епікур", а в 2019 році розпочала будівництво нового цеху переробки м'яса вартістю EUR38 млн.

Telegram Channel