Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Нововолинську утеплюють школу №7

Роботи в школі розпочали восени минулого року.

novovolynsk-rada.gov.ua

У Нововолинську утеплюють школу №7

Із 2015 року місто реалізує проєкт «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії у м. Нововолинську»

Це один з найбільших європейських грантів і перший успіх міста шахтарів у залученні значного обсягу коштів. Загальна вартість проекту становить майже 1,3 млн. євро, інформує Нововолинська міська рада.

Розпочали із реконструкції теплопостачання Південно-Східного району. У результаті вдалося закрити стару котельню Південно-Східного району. Таким чином виведено з експлуатації близько 1,3 км старих неефективних труб теплової мережі та збудовано нову протяжністю майже 1 км – до котельні 26 кварталу та котельні Кауркова. Це дає змогу економити більше 80 тис. куб. м природнього газу та знизити викиди СО2 на 160 тонн щороку.

Як зазначив заступник міського голови Олександр Громик, однією із складових реалізації проекту є термомодернізація будівлі ЗОШ №7. Роботи на цьому об’єкті розпочали восени минулого року. Його обрали серед усіх приміщень, що є у комунальній власності тому, що енергомоніторинг продемонстрував саме у цій будівлі найбільші втрати енергії.

У школі встановлюють сучасну вентиляцію, замінили освітлення та вікна,утеплюють стіни, встановили нову систему опалення та індивідуальний тепловий пункт. Буде також обладнане зовнішнє освітлення та перероблять центральний вхід до школи.  

Результат втілення проекту – понад 500 учнів зустрінуть осінньо-зимовий період у значно комфортніших умовах. У школі встановлюють сучасну вентиляцію, замінили освітлення та вікна,утеплюють стіни, встановили нову систему опалення та індивідуальний тепловий пункт. Буде також обладнане зовнішнє освітлення та перероблять центральний вхід до школи. За підрахунками спеціалістів разом ці заходи дадуть змогу школі економити 948 МВт-год енергії на рік. Окрім того, температура у приміщеннях триматиметься на рівні нормативних 20-21 градус.

Ключовий експерт програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Максим Верещак розповів про проекти з енергозбереження та енергоефективності, які за підтримки Європейського Союзу реалізуються в містах України. Варто зазначити, що «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії у м. Нововолинську» став одним серед сімнадцяти відібраних проектів-переможців.

Telegram Channel