Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Горохові привітали  сильних, сміливих, спритних

Цього дня нагороди отримали і спортсмени, і їхні наставники, і ветерани.

Леся Влашинець

У Горохові привітали  сильних, сміливих, спритних

Велике спортивне свято з нагоди Дня фізичної культури і спорту всім поколінням у міському парку в Горохові підготували працівники відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, оздобили пісенними мотивами - митці району

Лейтмотивом заходу стали слова легенди Горохівщини спортивної і багаторічної екс очільниці відділу освіти райдержадміністрації Тамари Середи:  

– Ніби вчора, щоб побачити гру найсильнішої в колишньому СРСР команди  горохівських гандболісток, вболівальники сиділи на деревах, бо на лавках навкруги цих майданчиків не було місця. А коли ми вели рахунок в Донецьку, в нас, вихованок заслуженого тренера України Олександра Баламута,  летіло каміння під вигуки: «Бей бандеровцов». Та ми дали собі слово перемогти й перемогли тоді і ще не раз – найсильніші команди колишніх радянських республік.  Горохів стали шукати на картах  гандбольною столицею України. Примножувати ці досягнення  - це тепер справа честі тренерів, спортсменів, усіх, хто має бажання вкласти в спорт завзяття й кошти.

Цим юним спортсменам є у кого вчитися.
Цим юним спортсменам є у кого вчитися.

 Коли ми вели рахунок в Донецьку, в нас, вихованок заслуженого тренера України Олександра Баламута,  летіло каміння під вигуки: «Бей бандеровцов».

Особистості, яким наш край завдячує такому зірковому визнанню,  на спортивний подіум традиційно прийшли  дружними командами:  Галина й Володимир  Балакіни, Тамара Середа, Ніна Баламут, Павло Звонар,  Микола Лозовик, Всеволод Лавренюк, Андрій Самолінський, Оксана та Григорій Голдованські, Лідія Янець, Марія Левчук, Леонід Прик, Ніла Сєргєєва, Валентина Міщенко, Юрій Кутас спостерігали за гандбольними і футбольними матчами.

Ветерани спорту Горохівщини.
Ветерани спорту Горохівщини.

 Тих, хто вже спочиває у Вічності, пом’янули скорботною хвилиною мовчання.

– Дуже шкода, що в державі фізична культура і спорт фінансуються за залишковим принципом. Не на все, на що хотілося б, вистачає коштів, але завдяки небайдужим людям, в тому числі депутатам районної й обласної рад, Верховної Ради України ми маємо ці чудові майданчики, - бажав  спортсменам, командам спортивних досягнень в.о. голови райдержадміністрації Андрій Розтока і за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури  нагородив Почесними грамотами  тренера-викладача з боксу  Горохівської КДЮСШ імені Олександра Баламута Набіжана Артикова, кандидата в майстри спорту з армспорту, призера обласних змагань Віталія Дядюка, тренера-викладача з волейболу Горохівської ДЮСШ «Колос» Валерія Лаца.

Прекрасна спортивна школа відкрилася в Берестечку, тому діти мають змогу готуватися до районних, обласних, всеукраїнських і міжнародних змагань. Добре, що її вихованцями є багато учнів Берестечківського ПТУ-27.

– Окрім цих оновлених спортивних майданчиків ще один будується біля школи-гімназії. Прекрасна спортивна школа відкрилася в Берестечку, тому діти мають змогу готуватися до районних, обласних, всеукраїнських і міжнародних змагань. Добре, що її вихованцями є багато учнів Берестечківського ПТУ-27, - бажав усім здоров’я і миру ініціатор оновлення спортивних арен Горохівщини, голова районної ради Тарас Щерблюк. Лідер територіальної громади району з вдячністю за спортивну славу Горохівщини всім, хто здобув її, вручив Почесну грамоту ветеранові спорту Анатолієві Барабасевичу,  нагородив вчителя фізичного виховання ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Мирне Володимира Литвинюка і викладача Берестечківського ПТУ-27 Анатолія Романюка. 

Збірна команда футболістів установ та організацій - переможниця  змагань.
Збірна команда футболістів установ та організацій - переможниця  змагань.

 Юними спортсменами району пишався начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Білик, бо, зокрема,  в командному заліку обласної спартакіади «Волинь спортивна» Горохівський район здобув друге місце, тренери-викладачі КДЮСШ імені Олександра Баламута підготували три майстри спорту з боксу й п’ятнадцять кандидатів у майстри спорту. Очільник галузі освіти району відзначив Почесними грамотами вихованку відділення боксу Горохівської КДЮСШ імені Олександра Баламута, бронзову призерку чемпіонату Європи Наталію Годик, студентку Горохівського коледжу ЛНАУ Галину Зінчук, учасника комади Благодійної місії «Сонце любові» Сергія Яремчука. 

Віншування спортсменам Горохівщини і міста адресував Горохівський міський голова Віктор Годик. Ветеранам спорту мер із повагою вручив вітальні листівки і квіти.

Керівники району і міста також привітали голову Федерації Футболу Горохівщини Галину Прик, головних спеціалістів управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксану Лавренюк і Валерія Юрчука, президента Благодійної місії «Сонце любові» Ольгу Дубінську.

Концертні номери дарували учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» Горохова Богдан Бойко, солістка БДЮТ міста  Анастасія Собуцька (керівник Ігор Касько), методист РНД «Просвіта» Наталія Фіялка, танцювальний колектив «Сузір’я» БДЮТ, який працює на базі ЗОШ І-ІІІ ступеня селища Мар’янівки (керівник Оксана Киричук).

Цього ж дня перемогу в футбольних матчах виборювали команди Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області, Горохівської РДПЧ - 9, відділу освіти, молоді та спорту (вчителі шкіл) та збірна команда установ та організацій, яка й стала переможцем змагань.  Як завжди приязно, Горохів  зустрічав гостей - гандболістів із Луцька й  Нововолинська. Свято запам’ятається нагородженням медалями і кубками та знаковими для спортсменів подіями, які відбулися цими днями: відкриттям дитячого турніру з футболу серед вихованців спортивних шкіл, змаганнями з пляжного волейболу серед чоловіків та дівчат  у Шклині, а минулої неділі на стадіоні «Колос» у Горохові численні  вболівальники раділи за перемогу команди «Агропродукт» (Горохів), яка  в турнірній грі Чемпіонату Волині (перша ліга) з рахунком 2:1 виграла  в любешівської «Прип’яті».

Telegram Channel