Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Близько ста люстрованих прокурорів можуть поновити на посаді

Чи поновить український суд на посаді Януковича?

Pixabay

Близько ста люстрованих прокурорів можуть поновити на посаді

Серед них - два колишніх заступники генпрокурора

Близько ста люстрованих прокурорів керівного складу можуть поновити на посадах за рішеннями Окружного адмінсуду Києва. Про це повідомило джерело в судовій системі, передає LB.ua.

Зокрема, деякі позови перебувають на розгляді суду з 2014 року. Провадження у них були припинені, оскільки суди першої інстанції очікували рішення Конституційного Суду з приводу закону про люстрацію.

11 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва повернув посади заступника прокурора в Харківській області Дмитру Кавуну і старшому прокурору головного управління нагляду Олегу Кіперу, яких люстрували в 2014 році.

За словами співрозмовника, серед тих, хто радше за все буде поновлений на посаді, - два колишніх заступники генпрокурора часів Віктора Януковича - Юрій Дьомін (як пишуть ЗМІ, він є сином ексгенпрокурора Михайла Потебенька і колишнім ректором Національної академії прокуратури) і Михайло Гаврилюк.

Нагадаємо, 11 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва повернув посади заступника прокурора в Харківській області Дмитру Кавуну і старшому прокурору головного управління нагляду Олегу Кіперу, яких люстрували в 2014 році.

Суд також вирішив стягнути з ГПУ на їхню користь середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 805 тис 289 грн 96 коп.

За аналогією з цими рішеннями, найближчим часом будуть прийняті рішення стосовно інших прокурорів, які оскаржили своє звільнення за законом про люстрацію.

Telegram Channel