Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині судитимуть громадянина, який вчинив державну зраду

Управлінням Служби безпеки України в області зібрано докази умисного скоєння чоловіком діянь на шкоду інформаційній безпеці України.

Укрінформ

На Волині судитимуть громадянина, який вчинив державну зраду

Він допомагав представникам іноземної держави проводити підривну діяльність проти нашої країни.

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 24-річним мешканцем Іваничівського району державної влади.

Управлінням Служби безпеки України в області зібрано докази умисного скоєння чоловіком діянь на шкоду інформаційній безпеці України та надання ним представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти нашої країни.

У липні 2018 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво.  

Громадянин, перебуваючи на території іншої країни, у липні 2018 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво. Вступивши в агентурні відносини зі спецслужбою, волинянин розпочав здійснювати розвідувально-підривну діяльність на території України, проте згодом з'явився у правоохоронні органи та зізнався у цьому.

Нині його обвинувачують у державній зраді і невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання. Зауважимо, що за такий злочин санкцією ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Наталка Мурахевич, прес-секретар прокурора області

Telegram Channel