Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку шукають присяжних

На присяжних поширюються гарантії незалежності і недоторканності суддів, установлені законом.

ztv.zp.ua

У Луцьку шукають присяжних

Оголошено набір кандидатів в присяжні

Для формування нового списку присяжних Луцького міськрайонного суду Волинської області оголошено набір у присяжні. Про це повідомляє Луцька міська рада.

Підстава: подання Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області від 28.08.2019 № 1469/01-21. Необхідна кількість присяжних - 60 осіб.

Особи, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція Луцького міськрайонного суду Волинської області, та виявили бажання бути присяжними, до 21 жовтня мають подати до Луцької міської ради власноручно написану заяву про надання згоди бути присяжним Луцького міськрайонного суду Волинської області; ксерокопію паспорта громадянина України, копію ідентифікаційного коду, довідку з місця роботи або копію трудової книжки, у разі, якщо особа безробітна; документ, що підтверджує відсутність судимості, сертифікат про проходження обов'язкового профілактичного наркологічного огляду та медичну довідку про проходження обов'язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів.

Необхідна кількість присяжних - 60 осіб. 

Присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, якщо інше не визначено законом.
Не включаються до списків присяжних громадяни:
1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;
2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;
3) які мають незняту чи непогашену судимість;
4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;
5) особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;
6) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;
7) особи, які не володіють державною мовою.

Відповідно до ст. 68 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” присяжним за час виконання ними обов’язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України. Присяжним відшкодовуються витрати на проїзд і наймання житла, а також виплачуються добові. Зазначені виплати здійснюються за рахунок коштів бюджетної програми на здійснення правосуддя територіальними управліннями Державної судової адміністрації України за рахунок коштів Державного бюджету України.

Telegram Channel