Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Керівник ДБР Роман Труба боїться поплічника Януковича Андрія Портнова більше, ніж суду

Андрій Портнов обіцяв прокурору «ви..бати у тупий собачий рот». Невже і ці його погрози залишаться поза увагою ДБР?!

24 канал.

Керівник ДБР Роман Труба боїться поплічника Януковича Андрія Портнова більше, ніж суду

Державне бюро розслідувань не виконує рішення суду щодо розслідування повідомлень про ймовірні злочини Портнова

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила Тетяна Чорновол. «Шевченківський суд зобов’язав ДБР розслідувати мої повідомлення про злочини Портнова. Проте, ДБР не виконує рішення суду», - зазначила вона. За її словами, вже двічі суд зобов’язував ДБР розслідувати викладені у її заявах відомості про вчинення корупційного злочину та узурпацію влади Портновим, однак станом на сьогодні ці заяви Чорновол не внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. «Хоча суд дав ДБР 24 години на виконання свого рішення. Цей термін по першій заяві сплив 12 вересня, а по другій – 17 вересня. Доведеться подавати заяву в НАБУ щодо вчинення кримінального злочину посадовцями ДБР – невиконання рішення суду»,  - заявила Чорновол.

Труба по своїй суті слабка і ляклива людина, тому він просто не встояв перед погрозами та тиском Портнова.

На її думку, відповідні вказівки щодо невнесення службовцям давав особисто керівник ДБР Роман Труба. «Тобто, керівнику ДБР закон і суд не указ – він просто не виконує рішення суду. Для нього указ – Портнов, - пише Тетяна Чорновол, і продовжує: - Та яким чином Труба опинився під каблуком Портнова? Здається, у мене є відповідь на це питання. Труба по своїй суті слабка і ляклива людина, тому він просто не встояв перед погрозами та тиском Портнова. А про ОСОБЛИВІ методи тиску Портнова на слідство можна дізнатися з заяви прокурора ГПУ Божка О.С., що розслідував справи Портнова. Погрози Портнова Божку оприлюднив блогер Андрій Дзиндзя. Ця переписка Портнова і прокурора, як мінімум, свідчить, що Державне бюро розслідувань і персонально Труба опинилися під каблуком якоїсь збоченої і глибоко порочної особи».

Державне бюро розслідувань і персонально Труба опинилися під каблуком якоїсь збоченої і глибоко порочної особи.

Зазначимо, що Андрій Портнов в особистому листуванні жорстко погрожував прокурору Генеральної прокуратури України Олександру Божку через те, що той відмовлявся закривати кримінальну справу проти Портнова. За фактом цих погроз Генпрокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Та іронія в тому, що розслідувати цю справу доручено… ДБР, керівник якого, схоже, більше боїться поплічника Януковича Портнова, ніж суду.

Нагадаємо, що  одіозного Портнова вважають причетним до так званих диктаторських законів 16 січня 2014 року, коли він займав посаду першого заступника Голови Адміністрації президента Януковича. Після Революції Гідності Портнов утік з України і повернувся назад у травні цього року. 

Саме за заявами цієї одіозної особи ДБР порушило понад 10 проваджень щодо Петра Порошенка. Фактично Портнов маніакально звинувачує експрезидента у всьому, в чому дозволяє фантазія - від державної зради до підробки документів...

А ось як Андрій Портнов погрожував прокурору Олександру Божку (фото із сайту Миротворець):

 
 

  

 
 

 

Telegram Channel