Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
В’язень Кремля Євген Панов: «У Росії Порошенка називали головним ворогом»

Петро Порошенко та Євген Панов.

Фото із сайту партії Солідарність.

В’язень Кремля Євген Панов: «У Росії Порошенка називали головним ворогом»

П’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко зустрівся зі звільненим з російської в’язниці українцем Євгеном

Він привітав колишнього бранця з поверненням додому, повідомляє пресслужба «ЄС».

Петро Порошенко - Євгену Панову: «Ми маємо зробити все, щоб в книгах, у фільмах цей подвиг був відображений».
Петро Порошенко - Євгену Панову: «Ми маємо зробити все, щоб в книгах, у фільмах цей подвиг був відображений».

 «Я висловлюю справжнє захоплення тією мужністю, з якою ви разом з нашими справжніми героями пройшли ці неймовірні випробування. Я твердо переконаний, що на прикладах вашого патріотизму, вашої любові, вашого вміння воювати мають виховуватися покоління українців», – сказав він. Петро Порошенко висловив переконання, що про подвиг та стійкість українців – в’язнів Кремля мають знати якомога більше людей. «Ми маємо зробити все, щоб в книгах, у фільмах цей подвиг був відображений», – додав він.

Водночас Петро Порошенко зазначив, що, на жаль, зараз ризики для України зашкалюють. Він особливо наголосив, якщо українська влада прийматиме мир на умовах капітуляції, то не отримає миру, а отримає лише ганьбу і капітуляцію.

В свою чергу, Євген Панов подякував п’ятому президентові України за його зусилля щодо звільнення українців з кремлівських в’язниць. «Я прекрасно знаю, що Ви за нас боролися… Коли я дивився російські новини – чим гірше в російських новинах говорять про Україну, тим краще. Називали Порошенка найголовнішим ворогом, і мені це подобалось… Якщо вона кажуть погане, значить все йде добре (в Україні – ред.)», – зауважив він.

Петро Порошенко потиснув руку кожному моряку-герою.
Петро Порошенко потиснув руку кожному моряку-герою. / ©Ukrinform

 

«Я прекрасно знаю, що Ви за нас боролися… Коли я дивився російські новини – чим гірше в російських новинах говорять про Україну, тим краще. Називали Порошенка найголовнішим ворогом, і мені це подобалось… Якщо вона кажуть погане, значить все йде добре (в Україні – ред.)»

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко також привітала Євгена Панова зі звільненням та поверненням в Україну. «Ми дуже хочемо подякувати вашій родині. Ваша мама, брат, дружина дуже багато робили для того, щоб ваше ім’я було на слуху і звучало на всіх акціях щодо звільнення заручників. Ця активність так само дозволяла нам тримати спільну позицію, щоб всі прізвища звучали на міжнародному фронті, на міжнародній арені чи були зафіксовані в резолюціях ПАРЄ та інших документах», – сказала депутат.

Петро Порошенко зізнався, що листи Романа Сущенка з-за грат надихали його.
Петро Порошенко зізнався, що листи Романа Сущенка з-за грат надихали його.

 Як повідомлялось, раніше Петро Порошенко зустрівся з визволеними з російського полону військовими моряками катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та буксира «Яни Капу». Розмова вийшла дуже теплою, і п’ятий президент України Петро Порошенко навіть отримав запрошення на весілля до моряка Андрія Ейдера.

Розмова вийшла дуже теплою, і п’ятий президент України Петро Порошенко навіть отримав запрошення на весілля до моряка Андрія Ейдера.

Також Петро Порошенко особисто потиснув руку та подякував за мужність і «Україну у серці» кремлівським в’язням, журналісту Роману Сущенку та кримському фермеру Володимиру Балуху, який потрапив у московські катівні за те, що вивісив український прапор на своїй хаті. І з Романом Сущенком, і з Володимиром Балухом Порошенко листувався, коли вони були в ув’язненні. Експрезидент акцентував, що новини про звільнення українців з російських тюрем та їх повернення додому багато українців сприйняли як власну перемогу, бо життя і здоров‘я наших патріотів для нас завжди на першому місці. «На відміну від Росії, де невідомо куди зникають ті, кого привезли з України», - заявив політик.

Довірлива розмова із Володимиром Балухом.
Довірлива розмова із Володимиром Балухом. 

 

Telegram Channel