Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи безпечно лікуватися у волинських лікарнях?

Проведення таких навчань сприяє посиленню інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я області.

УОЗ ВОДА

Чи безпечно лікуватися у волинських лікарнях?

Про сучасні підходи до впровадження програм інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я йшла мова вчора у Луцьку на тренінгу

На жаль, загроза підхопити у стінах лікарень небезпечні інфекції є реальною.

Лікар-епідеміолог Павло Пахолюк зауважив, що у світі рівень захворюваності на  інфекції, пов’язані з наданням допомоги в закладах охорони здоров’я, визнано індикатором якості та безпеки надання медичних послуг. Він поінформував про прийняття  Указу Президента на підтримку рішення 72-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, згідно з яким 17 вересня встановлено в Україні як День безпеки пацієнтів, повідомляється на сайті УОЗ ВОДА.

Проведення таких навчань сприяє посиленню інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я області.

Завідуюча централізованого відділення клінічної мікробіології ВОДТМО Наталя Шнайдер обговорила з присутніми дотримання правил асептики/антисептики при відборі проб матеріалу від пацієнта для мікробіологічних досліджень і під час їх доставки, важливість консультування медичних працівників і проведення мікробіологічного моніторингу у закладах охорони здоров’я.

З сучасними вимогами до проведення дезінфекції, стерилізації виробів медичного призначення  ознайомила присутніх  головна медична сестра Луцької центральної районної лікарні Алла Яков’юк.

Під час тренінгу учасники мали змогу задати питання фахівцям і отримати кваліфіковані відповіді. Проведення таких навчань сприяє посиленню інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я області.

Telegram Channel