Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Верховна Рада ухвалила законопроєкт про дезертирство

Законопроект готують до другого читання.

Pohorynsky

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про дезертирство

За відповідне рішення проголосували 275 нардепів

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №1227 про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо удосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби.

Згідно з проєктом закону, пропонується військовослужбовців, які дезертирували або добровільно здалися в полон, виключити із ЗСУ. Статус військовослужбовців зберігається на час проведення кримінального досудового розслідування. 

Після цього віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук запропонував парламентаріям скоротити на половину термін підготовки документа до другого читання. Це рішення підтримали 236 народних депутатів, повідомляє DT.ua.

Згідно з проєктом закону, пропонується військовослужбовців, які дезертирували або добровільно здалися в полон, виключити із ЗСУ. Статус військовослужбовців зберігається на час проведення кримінального досудового розслідування. У разі виправдувального вироку передбачається поновлення на службі таких осіб та поновлення виплат.

Також законом пропонується здійснити перевірку на наявність щодо призовників даних про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості чи обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Telegram Channel