Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Троянівській сільраді провели районний фолькфест «Поліський водограй»

Колектив «Гуляночка» добре знається на народних традиціях та може організувати показове поліське весілля.

Фото з фейсбука Маневицької РДА

У Троянівській сільраді провели районний фолькфест «Поліський водограй»

Фестиваль проходить уже третій рік поспіль. І славиться не лише фольклорним колоритом, автентичною кухнею, але й можливістю відпочити в захопливому урочищі «Красні мости», здійснити сплав на байдарках річкою Стохід, отримати сеанс апітерапії в бджоляних будиночках та покращити здоров’я в своєрідній сауні

Цьогоріч фестиваль відкрив місцевий, але знаний аматорський фольклорний колектив «Гуляночка» Троянівського будинку культури. Мелодійно і дивовижно лунала українська пісня від учасників фольклорних колективів сіл Куликовичі, Велика Яблунька, Вовчицьк, Нова Руда, Кукли, Прилісне, вокального квартету БК села Комарове, чоловічого вокального ансамблю «Ясени» Цмінівського БК, народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Дивоцвіт» та напрочуд дивовижна мелодія народного аматорського муніципального духового оркестру РБК.

Учасників вітали перший заступник голови РДА Андрій Бурак, голова районної ради Анатолій Мельник, Троянівський сільський голова Микола Ясюк.

Сільський голова робить усе, щоб «Мандрівка Поліссям, де Стохід і пісня» повертала кожного туриста знову і знову в мальовничий Троянівський край.

Андрій Бурак закцентував: «Не випадково, що саме в це релігійне свято відзначається День села Троянівка і проходить фестиваль «Поліський водограй», адже за традицією українського народу Різдво Пресвятої Богородиці або Друга Пречиста святкується за розкішним столом із великою родиною та щедро частують гостей. Тому і атмосфера фестивалю є гостинною, сімейною, щирою і надзвичайно приємною».

Саме у цьому краї яскраво загоряються перші промінці розвитку туризму в Маневицькому районі. Розроблений і функціонує цікавий туристичний маршрут «Мандрівка Поліссям, де Стохід і пісня», який проходить: Троянівка – Черськ – урочище Рись – урочище Красні мости – урочище Пристань – Бережниця – Малий Обзир – Нова Руда – Градиськ – озеро Засвинське.

А колектив «Гуляночка» добре знається на народних традиціях та може організувати показове поліське весілля. Туристи мають можливість почасту Тут тісно поєднані різні види туризму – кінний, водний, етнічний, сільський та автотуризм.ватися медом з нектару рослин, що ростуть на берегах річки та місцевими стравами з картоплі та квасолі, попити чаю з різнотрав’я, відпочити на природі, ну і звичайно – повеслувати на байдарках, побувати в сауні.

І це лише частина реалізованих мрій і планів сільського голови Миколи Ясюка, який дуже любить свою малу батьківщину і робить усе для того, щоб «Мандрівка Поліссям, де Стохід і пісня» повертала кожного туриста знову і знову в мальовничий Троянівський край, повідомляє Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

Telegram Channel