Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як на Ківерцівщині святкуватимуть День захисника України

У Ківерцях відбулося організаційне засідання з підготовки планових урочистих заходів.

kivrada.gov.ua

Як на Ківерцівщині святкуватимуть День захисника України

Заходи до свята проводитимуть протягом двох тижнів

Відбулося організаційне засідання з підготовки планових урочистих заходів: Дня захисника України – свята, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, інформує Ківерцівська міська рада.

Заходи до Дня захисника України проводитимуть протягом двох тижнів. З 7 по 20 жовтня проходитимуть урочистості у всіх загальноосвітніх установах громади.  10 жовтня відбудеться – особливе свято у школі села Суськ, на яке будуть запрошені учні Звозівської та Словатичівської шкіл.

Хода матиме на своєму шляху чотири зупинки з покладанням квітів і вшануванням пам’яті героїв: біля пам’ятника Шевченка, біля скверу Небесної Сотні, біля пам’ятника борцям за волю України та на Меморіалі Слави у міському парку. 

11 жовтня – святково-урочиста хода у Ківерцях. Вона розпочнеться о 14 годині від пам’ятника Великому Кобзареві (біля музичної школи) і пройде по вулицях Незалежності, Шевченка і до Меморіалу Слави. Хода матиме на своєму шляху чотири зупинки з покладанням квітів і вшануванням пам’яті героїв: біля пам’ятника Шевченка, біля скверу Небесної Сотні, біля пам’ятника борцям за волю України та на Меморіалі Слави у міському парку.

Вирішили, що квіти покладатимуть школярі Ківерцівських шкіл і вихованці дитячих садочків міста, з вітальними словами виступлять очільники місцевої влади, районного військового комісаріату. Вони ж вручать почесні грамоти героям сьогодення. Зі словами духовного змісту звернуться до ківерчан та гостей міста представники релігійних громад, також буде проведена панахида;

14 жовтня – престольне свято Покровського Собору у місті Ківерці та День села у Муравищах.

Заключним акордом святкування буде урочистий тематичний захід у селі Сокиричі 20 жовтня.

Telegram Channel