Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як у звичайній книгозбірні у Торчині зробили осередок гуртування інтелігенції

Майстер-клас «Осіння весела парасолька» від працівників Торчинської селищної бібліотеки.

ФОТО: Торчинська ОТГ

Як у звичайній книгозбірні у Торчині зробили осередок гуртування інтелігенції

На майстер-класі «Осіння весела парасолька» від працівників Торчинської селищної бібліотеки, який вони затіяли в рамках фестивалю «Осінні барви Торчина», зрозуміла, що бібліотека, як явище – це не вчорашній день, як декому хочеться. Бо сучасні бібліотекарі вміють не лише книжку запропонувати

У Торчині, як розповіла Оксана Мельничук, завідувач селищною бібліотекою для дорослих, понад 1000 активних читачів. Торчинську бібліотеку для дітей та дорослих нещодавно перемістили в колишній Будинок школяра.

 

Тож книгнозбірня тепер у затишних кімнатах, де є читальна зала, пункт вільного доступу до мережі інтернет і комфортні умови для відвідувачів. Ремонтні роботи проведені за кошти місцевого бюджету, закуплені жалюзі. 

Тож бібліотека – це її невтомні працівники, і якщо вони активні й ініціативні, як Оксана Мельничук, Світлана Скопюк, Наталія Чечотка, то звичайна книгозбірня стає тим осередком, який гуртує інтелігенцію селища.

Надходження книжок у них постійні, запевняють. Голова ОТГ Юрій Кревський ще навіть до створення громади виділив 10 тисяч гривень на нові книжки. Підприємство «Волиньхолдинг» передплачує в бібліотеку періодику. Цього року отримали надходження за програмою обласної бібліотеки, звісно, бажають кращого, але виручає подарована література, яку приносять читачі.

 

– Бібліотека наша живе й працює. У нас є ляльковий театр, у якому займаються дітки з бібліотекарями, правознавчий гурток, тут збирається осередок «Союзу українок», надаємо послуги з набирання сторінок, навчаємо користуватися комп'ютером, проводимо масу різних заходів, - розповідає завідувачка.

 

Тож бібліотека – це її невтомні працівники, і якщо вони активні й ініціативні, як Оксана Мельничук, Світлана Скопюк, Наталія Чечотка, то звичайна книгозбірня стає тим осередком, який гуртує інтелігенцію селища, школярів та їхніх батьків. І хто б що не говорив про країну у смартфоні, розумною була і буде та країна, яка читає, яка шанує книгу.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel