Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Любешівські депутати обговорили 58 питань

На сесії обговорили чимало питань, які важливі для життя громади.

lubeshivska-gromada.gov.ua

Любешівські депутати обговорили 58 питань

Відбулася чергова тридцять перша сесія селищної ради сьомого скликання. У сесійній залі зареєструвалися 21 депутат

Затвердивши порядок денний, до якого внесено 58 питань, депутати перейшли до озвучення запитів та запитань. Цього разу клопоталися народні обранці щодо забезпечення про незаконний видобуток піску на території громади, щодо забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням дітей учасників АТО/ООС, щодо незадовільного стану дороги у селі Бірки по вулиці Вишневій та дороги до села Лахвичі, про забезпечення стоматологічними послугами населення у селі Ветли, щодо виконання ремонтних робіт на окремих відрізках доріг Залізницького та Судченського старостинського округу, щодо оренди земель за межами села Любешівська Воля. Про це повідомляє Любешівська селищна рада.

Очільник громади Олег Кух зазначив, що нині селищна рада готує відведення земельних ділянок для власного користування, більше того, райдержадміністрація та районна рада розробляють генеральний план та схема електронного планування району, де передбачено території, що можуть використовуватись для відведення піщаного кар’єру, також депутати та жителі громади мають право звернутися в правоохоронні органи щодо незаконного видобутку піску.

Начальник відділу освіти селищної ради Василь Кух наголосив, що сесійним рішенням у грудні минулого року було передбачено, що діти, батьки яких загинули в зоні АТО та діти, батьки яких безпосередньо перебувають в зоні АТО/ООС, харчуються безкоштовно. Щодо виконання ремонтних робіт на окремих відрізках доріг Залізницького та Судченського старостинського округу, то після деяких узгоджень між дорожніми службами, вони розпочнуться.

Було підтримано рішення «Про безоплатну передачу у власність ПрАТ «Волиньобленерго» енергооб'єкти в с. Залаззя Любешівського району», надали дозвіл списати з балансу Любешівського закладу дошкільної освіти №2 «Ясла-садок «Дзвіночок» Любешівської селищної ради будівлі дитячих павільйонів. 

Заслухавши запити та запитання, депутати перейшли до опрацювання питань порядку денного. Рішенням селищної ради внесли  зміни до Програми економічного і соціального розвитку Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки, внесли зміни та доповнення до Програми соціального захисту населення Любешівської селищної ради на 2018-2020 роки та Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини Любешівської селищної ради на 2018-2019 роки.

Також було підтримано рішення «Про безоплатну передачу у власність ПрАТ «Волиньобленерго» енергооб'єкти в с. Залаззя Любешівського району», надали дозвіл списати з балансу Любешівського закладу дошкільної освіти №2 «Ясла-садок «Дзвіночок» Любешівської селищної ради будівлі дитячих павільйонів.

Окрім того, депутати підтримали рішення селищної ради про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Любешівської селищної ради, а також  деякі інші рішення. Потому розглянули земельні питання.

Telegram Channel