Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Львівські медики видалили 2-кілограмову пухлину з тіла новонародженого

До порятунку дитини були залучені 10 фахівців, які протягом 1.5 години оперували крихітку.

lviv.znaj.ua

Львівські медики видалили 2-кілограмову пухлину з тіла новонародженого

Складну операцію провели у Львові

Львівські лікарі зробили чергове чудо та подарували повноцінне життя малюкові, який народився з величезною пухлиною, пише lviv.znaj.ua.

Про наявність пухлини, яка збальшувалась, матір хлопчика попередили ще під час вагітності. Утворення виявили на 20-му тижні: це була 3-сантиметрова крижово-куприкова тератома. Лікарі пропонували переривання вагітності, адже пухлина збільшувалась на очах. Але таку можливість матір дитини, Оксана, навіть не розглядала.

Вага малюка при народженні складала 1840 грамів, вага пухлини була 2320 грамів.

Перейми почалися на 32 тижні вагітності. Породілю прийняли у Львівському перинатальному центрі. Вага малюка при народженні складала 1840 грамів, вага пухлини була 2320 грамів.

Операцію з видалення пухлини медики відкладати не стали. До порятунку дитини були залучені 10 фахівців, які протягом 1.5 години оперували крихітку.

 

Завідувачка хірургічного відділення Львівської міської дитячої лікарні Галина Курило розповіла: "Це був неймовірний ризик для пацієнта, тому що кровопостачання пухлини йшло за рахунок серцево-судинної системи дитини, яка після народження вже не давала працювати в такому режимі перенапруженому".

Зараз щаслива мати перебуває разом з малюком. Вона дуже вдячнам львівським медикам за врятоване життя її маленького синочка.

Telegram Channel