Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вихованці Городоцького шкільного лісництва – серед переможців XIII Всеукраїнського зльоту

За призове місце у зльоті учні Городоцької школи нагороджені путівками у дитячий табір «Молода гвардія».

lisvolyn.gov.ua

Вихованці Городоцького шкільного лісництва – серед переможців XIII Всеукраїнського зльоту

Цьогоріч на обласному зльоті ггородківці здобули гран-прі і право представляти Волинь на Всеукраїнському форумі юних лісівників України

Нещодавно у Чернігові, на базі обласного центру роботи з обдарованими дітьми, відбувся XIII Всеукраїнський зліт учнівських лісництв, інформує Волинське ОУЛМГ.

Там восьмикласники Городоцького НВК Вікторія Громик, Мирослава Голодюк та Андрій Гаврилюк разом зі своїми керівниками Ніною Терещенко та Оленою Некришевич вибороли для Волині почесне третє місце.

– Наші діти привезли на зліт «живу» і чи не найоригінальнішу виставку, – рохповідає керівник шкільного лісництва Ніна Терещенко. – Вона унікальна вже тим, що учні використали для своїх робіт різні види моху. Також роблять картини із атмосферних тіландсій. Вони – без коріння, і це дозволяє їм досить довгий час обходитися без води. Тож всі наші вироби не тільки красиві, а й живі. Думаю, це оцінили і члени журі, і наші колеги – керівники учнівських лісництв та професійні лісівники. Ця творча техніка – винахід самих учнів. У нас вона здобула значний розвиток, «живописанням» картин займаються чи не всі вихованці школи.

Крім виставкової колекції, юні лісівники презентували учнівське лісництво, розповідали про власні досягнення, ділилися досвідом та творчими секретами, захистили науково-дослідницьку роботу.

Крім виставкової колекції, юні лісівники презентували учнівське лісництво, розповідали про власні досягнення, ділилися досвідом та творчими секретами, захистили науково-дослідницьку роботу. 

Городоцьке учнівське лісництво має у своєму активі вже чимало здобутків. У 2017 р. його вихованці вибороли І місце в обласному конкурсі проектів дендропарків, скверів та пам’ятних алей, був серед кращих на цьому ж конкурсі їх проект «Зелена архітектура шкільного подвір’я» і в 2018 р.. Отримали заслужені нагороди за реалізацію проектів «Зелена мозаїка» та «Рокарій».

У їхньому активі – І місце у Всеукраїнському заочному конкурсі-огляді внутрішнього та зовнішнього озеленення навчальних закладів «Галерея кімнатних рослин» (за роботу «Сад у склі: створення флораріумів дитячими руками») та І місце у Всеукраїнському етапі Всеукраїнської трудової акції «Турбота молоді, тобі Україно» (напрямок «Парад квітів біля школи»). Також вибороли ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт «Юний дослідник» у номінації «Рослини навколо нас» (робота «Вирощування екзотичної жакаранди мімозолистої з насіння в кімнатних умовах». Юннати школи здобули ІІІ місце в обласному етапі конкурсу дитячої творчості з виготовлення державної символіки «Знаю, горджуся, шаную!» в номінації «Прапор України» за композицію «У гармонії з природою» (Вакуліч Софія), ІІІ місце – в обласному етапі конкурсу «Таланти ІІІ тисячоліття» за роботу із стабілізованого моху «Білочка» (Голодюк Наталія), ІІ місце – в обласному конкурсі малюнків «Охорона праці у лісовій галузі очима дітей» (Олександр Борисюк), І місце, а відтак і гран-прі в обласних зльотах учнівських лісництв. Юні лісівники перемагали і в конкурсах малюнків і творів на тему «Людина і ліс» (Яна Ремінська).

 
Композиція унікальна тим, що учні використали для своїх робіт різні види моху.

Роботи юннатів були представлені і на виставці, присвяченій 100-річчю позашкільної освіти. Звісно, серед пріоритетних напрямків діяльності учнівського лісництва – допомога ДП «Городоцьке лісове господарство».

Адміністрація ДП «Городоцьке ЛГ» дорожить цим партнерством з педагогами, дітьми, їх батьками. Допомогло школі з ремонтами, облаштуванням території, обладнало клас учнівського лісництва. Тут часто бувають директор ДП «Городоцьке ЛГ» Віктор Данилюк, головний лісничий Сергій Бабік, інженер лісових культур Олена Некришевич, інші працівники лісгоспу. На шкільні урочистості, учнівські лінійки, лісівничі уроки шефи приходять із подарунками, солодощами, грамотами та подяками. Запам’яталася юним лісівникам зокрема поїздка у резиденцію Санта Клауса, до Лісівничого молодіжного центру у Воротнів.

Цьогоріч за гран-прі змагалися 24 команди. Усі – переможці перших, обласних етапів Всеукраїнського зльоту з усіх регіонів України. Організатори – Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, управління освіти і науки обласної держадміністрації та комунальний заклад «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» – подбали про змістовну програму.

 
Усі вироби юних городківських лісівників не тільки красиві, а й живі.

Червононерубаївське учнівське лісництво при Підлісненській філії комунального закладу «Олександрівське навчальне-виховне об’єднання №2» Кіровоградської області стали абсолютними переможцями: діти нагороджені дипломом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, кубком Гран-прі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти, цінним подарунком і Сертифікатом про надання права проведення Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої і позашкільної освіти в 2020 році. Тож наступний зліт пройде у Кропивницькому.

Учасники з Волині також повернулися з подарунком: за переможне місце у зльоті учні Городоцької школи нагороджені путівками у дитячий табір «Молода гвардія».

Telegram Channel