Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Шестикласники луцької гімназії підкоряли небо

Легкомоторний літак власної конструкції Луцького Аероклубу «Крила Волині», його флагман і окраса.

Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині»

Шестикласники луцької гімназії підкоряли небо

Організація волинських авіалюбителів «ОВАЛ» і луцький аероклуб «Крила Волині» популяризують авіацію та любов до неба серед молодого покоління лучан і волинян

Днями на льотний майданчик Луцького Аероклубу «Крила Волині» в закинутому цивільному аеропорту «Луцьк – Крупа» завітали з екскурсією учні 6-В класу Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Дорогою з м. Луцька до льотного майданчика Аероклубу засновник постійного партнера Аероклубу, Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» Ілля Сметанін розповів зацікавленим дітлахам про історію нині закинутого цивільного аеропорта «Луцьк – Крупа» та про діяльність Луцького Аероклубу «Крила Волині».

По приїзду на льотний майданчик дітей ознайомили з авіаційною технікою, яка колись дислокувалась у цивільному аеропорту «Луцьк – Крупа» в складі Луцької авіаційної ескадрильї 91-го льотного загону Українського управління цивільної авіації, а саме з легкомоторними пасажирськими літаками Ан-2, які колись бороздили наше рідне Волинське небо, а тепер зберігаються на території Аероклубу як музейні експонати.

 

 Потім дітей ознайомили з інфраструктурою закинутої повітряної брами Волині, показавши будівлі пожежної частини, командно-диспетчерського пункту і термінала аеропорту.

Далі поміж дітей вибрали двох круглих відмінників, яким в якості заохочення за примірне навчання, було дозволено порулити на сидінні другого пілота літака «Маестро» від злітно-посадкової смуги до ангара Аероклубу.

Далі діти попрямували на злітно-посадкову смугу аеропорту, де їм влаштували фотосесію під відкритим небом.

А далі почалось найцікавіше. Через сильний поривчастий, майже шквальний вітер проведення показових польотів під час даної екскурсії спочатку не планувалось. Але, побачивши неабияку зацікавленість дітей, керівництво Аероклубу змінило своє рішення і ось під шквал дитячих овацій (а діти не очікували появи на арені справжнього літака) на злітно-посадкову смугу під керуванням керівника Аероклубу та його генерального конструктора, військового льотчика 1-го класу, майора Військово-Повітряних Сил у відставці Віктор Коваєв вирулив Його Величність «Маестро» - легкомоторний літак власної конструкції Луцького Аероклубу "Крила Волині", його флагман і окраса. На сидіння другого пілота в кабіну екіпажа літака гостинно запросили класного керівника 6-В класу, чарівну Катерину Федорук, і «Маестро», керований рукою досвідченого повітряного аса, під шалені дитячі крики захвату та аплодисменти стрімко здійнявся в небо над аеропортом, виконавши показовий ознайомчий політ над точкою з елементами пілотажної програми.

 

 Після м'якої посадки школярі оточили "Маестро" щільною стіною та майже на руках вийняли улюбленого класного керівника з кабіни екіпажа, після чого під керівництвом Віктора Івановича всі діти мали можливість посидіти в кабіні екіпажу "Маестро" та сфотографуватись. У кінці було зроблено декілька групових фотографій учнів, їх батьків і вчителів з Віктором Івановичем на фоні літака "Маестро" на добру згадку.

Далі поміж дітей вибрали двох круглих відмінників, яким в якості заохочення за примірне навчання, було дозволено порулити на сидінні другого пілота літака "Маестро" від злітно-посадкової смуги до ангара Аероклубу.

Фіналом екскурсії стала прогулянка ангаром Аероклуба, докладна розповідь Віктора Івановича про кожен літак, планер і мотодельтаплан зі складу Луцького Аероклубу "Крила Волині", які зберігаються в ангарі, та фотографування дітей біля кожного з них.

 

 

Джерело: Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині»
Telegram Channel