Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Ковелі за європейські гроші реконструюють стадіон «Локомотив»

Майже завершено зведення нових стін, монтують конструкції під трибуни.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі за європейські гроші реконструюють стадіон «Локомотив»

Міжнародний проєкт передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів

У Ковелі ведуть роботи на стадіоні “Локомотив”, де працює бригада ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536», інформує Ковельська міська рада. Майже завершено зведення нових стін, монтують конструкції під трибуни.

– У приміщенні облаштовуємо каналізація, плануємо у найближчі дні розпочати заливати стяжку. Загалом щодня працює понад 40 людей і сподіваємось здійснити якомога більший об’єм, поки дозволяє погода, – прокоментував хід справ виконроб Юрій Мельничук.

Нагадаємо, що це перший етап будівництва. Його кошторисна вартість 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Кошторисна вартість першого етапу будівництва 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — 821 тисячу євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Ковель разом з містами-тезками польським та білоруським Щучинами виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу. Він передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У Ковелі він з’явиться саме на базі стадіону «Локомотив».

Перший заступник міського голови Михайло Гетьман повідомив, що уже відбувся тендер і розпочато роботи другого етапу — це нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Вартість згідно проектно-кошторисної документації — понад 43 мільйони. Майже вісім - передбачено у місцевій казні вже на цей рік. Місто також розраховує отримати субвенцію з Державного бюджету.

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього “Локомотиву” буде збудований повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, глядацькими трибунами на дві тисячі місць, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки. 

Telegram Channel