Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинян запрошують стати присяжними

ГТУЮ у Волинській області

Волинян запрошують стати присяжними

Розпочалася правопросвітницька кампанія, в рамках якої юристи розповідатимуть про можливість громадянам здійснювати правосуддя

Щоб стати присяжним у суді, для цього потрібно бути громадянином України, володіти державною мовою та постійно проживати на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду. Вікова категорія — від 30 до 65 років, повідомили у Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області.

Алгоритм ваших дій:

1. Вам потрібно звернутись до місцевої ради із заявою про включення до списку присяжних. Важливо наголосити, що саме органи місцевого самоврядування формують і затверджують список громадян, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, відповідають вимогам до присяжних та дали згоду бути присяжним.

Важливо наголосити, що саме органи місцевого самоврядування формують і затверджують список громадян, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, відповідають вимогам до присяжних та дали згоду бути присяжним. 

2. Якщо ж всі вимоги дотримано – місцева рада своїм рішення включає вас до списку присяжних.

3. Список присяжних направляється у відповідний суд.

4. Автоматизована система документообігу суду відбирає присяжних для участі у конкретній справі.

5. Присяжний зобов’язаний вчасно з’явитися на запрошення суду для участі в судовому засіданні.

Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, звертайтесь на «гарячу» телефонну лінію Державної  судової  адміністрації України за номером 0 800 501 492.

Telegram Channel